Με ένα μεγάλο παραδοσιακό κρητικό γλέντι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη βάπτισε το μεσημέρι της Κυριακής στην Έμπαρο, το χωριό του πατέρα της, την εγγονή της.

Η νεοφώτιστη Ελιάννα, παιδί της κόρης της Καρολίνας Παρθένη και του συζύγου της Βασίλη Αμβροσίου, πήρε το όνομά της και από τις δύο γιαγιάδες της, Ελένη και Ιωάννα.

To μυστήριο της βάφτισης πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Δέτη, πάνω από το χωριό Μηλιαράδο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, στη 1 το μεσημέρι. Επτά επιβατηγά μετέφεραν τους 77 καλεσμένους που ήταν στη λίστα για να παρακολουθήσουν το Μυστήριο.

Όλο το χωριό, όμως, ήταν καλεσμένο στο γλέντι που ακολούθησε στο σχολείο, με τις ψησταριές και τις σούβλες γεμάτες, ώστε να γίνει το τραπέζι σε όλους τους κατοίκους της Εμπάρου.

Αντικριστά, κρητική παραδοσιακή μουσική και χορός. Όλα τα κρητικά παραδοσιακά έθιμα τηρήθηκαν, ενώ η μικρή Ελιάννα που γελούσε στις αγκαλιές των δικών της έκλεψε τις εντυπώσεις. Η Γιάννα Αγγελοπούλου , χόρεψε μάλιστα στο σκοπό της κρητικής λύρας, δείχνοντας πως δεν ξεχνά τον τόπο που μεγάλωσε.

Παίρνοντας το μικρόφωνο ευχαρίστησε τους συγχωριανούς της, που βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στο πλευρό της οικογένειάς της και εκείνοι της το ανταπέδωσαν με ευχές και ευχαριστήρια για κάθε φορά που έχει προσφέρει τη βοήθειά της στο χωριό.

«Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ και σας ευχαριστούμε όλους που συμμετέχετε στη μεγάλη μας χαρά», δήλωσε η ευτυχισμένη γιαγιά και κατέληξε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Έμπαρο, το χωριό του πατέρα και των παππούδων μου. Η ίδια η Καρολίνα επέλεξε να γίνει η βάπτιση της κόρης της στην Έμπαρο, και είμαι πολύ χαρούμενη που όλη η οικογένεια, οι νονοί, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης, οι γιοι μας είναι εδώ».

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις