Εκδήλωση- αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Το Barbican Center φιλοξένησε γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μανώλης Πάππος, η Εβελίνα Αγγέλου κ.α.

Παρών με το μπουζούκι του ήταν και ο ένας από τους γιους του ρεμπέτη, ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο οποίος συνόδευσε επί σκηνής τους καλλιτέχνες. Η παράσταση, υπεύθυνη για την οποία είναι η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, είχε ανέβει για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια στο Ηρώδειο.

Μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του γνωστού τραγουδιού του Μάρκου, «τα ματόκλαδά σου λάμπουν», από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Φραντς Φέρνδινάντ (Franz Ferdinard).

Ο Άλεξ Καπράνος έχει ελληνική καταγωγή από τον πατέρα του (γεννήθηκε στον Πειραιά) και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα, αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Τα καλοκαίρια μάλιστα επισκέπτεται για διακοπές τη Μάνη και την Άνδρο. Εκτός από λάτρης της χώρας, ο τραγουδιστής είναι και θαυμαστής του Μάρκου Βαμβακάρη, γι΄ αυτό συμμετείχε στην εκδήλωση και ερμήνευσε ζωντανά το αγαπημένο του κομμάτι.

Πριν ξεκινήσει να τραγουδάει, ο Καπράνος διάβασε απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Μάρκου που πρόσφατα μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε και στα αγγλικά. Όταν ο Καπράνος άρχισε να τραγουδά, το κοινό τον αποθέωσε. Την εμφάνιση του Άλεξ εκθείασε η εφημερίδα Guardian.

Πηγή: Μηχανή του χρόνου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις