Η Νέσι, το τέρας του Λοχ Νες, πιθανότατα δεν είναι παρά ένα τεράστιο ψάρι, υποστηρίζει ένας άνδρας που πέρασε 24 χρόνια της ζωής του παρακολουθώντας το Λοχ Νες στη Σκωτία με σκοπό να λύσει ένα μυστήριο αιώνων.

“Η υπόθεση που κάνουμε σήμερα είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο γουλιανό. Αυτή είναι η πιθανότερη εξήγηση” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στιβ Φέλτχαμ, 52 ετών, ο οποίος κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο άνθρωπος που έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια παρατηρώντας τη λίμνη για να εντοπίσει το τέρας.

“Δεν υποστηρίζω ότι αυτή είναι η οριστική εξήγηση. Ταιριάζει με τις περισσότερες από τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει, όχι όμως με όλες”, πρόσθεσε.

Οι γουλιανοί είναι ψάρια του γλυκού νερού που ζουν τουλάχιστον 30 χρόνια. Αν και σπανίως ξεπερνούν τα δυο μέτρα, είναι δυνατόν να φτάσουν ακόμη και τα τέσσερα και το βάρος τους να ξεπεράσει τα 400 κιλά.

Τα ψάρια αυτά προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη, όμως επεκτάθηκαν σε όλη την ήπειρο μέσω των ποταμών. Σύμφωνα με τη θεωρία του Φέλτχαμ, μπορεί να τα εισήγαγαν στη Σκωτία κάτοικοι της περιοχής για να τα ψαρεύουν, αν και δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει αυτήν την υπόθεση.

“Αν το έκαναν αυτό, τα ψάρια μάλλον έφτασαν στην ωριμότητά τους τη δεκαετία του ’30”, την εποχή που τραβήχτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες της Νέσι.

Πριν από μια εικοσαετία, κάθε χρόνο υπήρχαν 10-12 μαρτυρίες ανθρώπων που υποστήριζαν ότι είχαν δει το τέρας. Σήμερα οι “θεάσεις” αυτές έχουν περιοριστεί σε μία κάθε χρόνο.

Ο Φέλτχαμ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλές άλλες θεωρίες ανθρώπων που ερεύνησαν τη λίμνη και κατέληξαν σε άλλα συμπεράσματα. “Κάποιοι λένε ότι είναι ένας οξύρρυγχος, ένα γιγαντιαίο χέλι ή ένας πλησιόσαυρος. Ένα ζευγάρι πιστεύει ότι στον βυθό της λίμνης υπάρχει ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος θα ήθελε η Νέσι να αποδειχτεί “κάτι πιο ενδιαφέρον από έναν γουλιανό”.

Ο Φέλτχαμ διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσει τις έρευνές του.

Το 2006 ένας Σκωτσέζος παλαιοντολόγος είχε συμπεράνει, έπειτα από δύο χρόνια ερευνών, ότι η Νέσι ήταν ένας ελέφαντας του τσίρκου που έκανε το μπάνιο του στη λίμνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις