Μία παροιμία λέει διπλασίασε το πρόβλημα, κάνε διπλή τη διασκέδαση…

Φαίνεται ότι αυτό το γνωρίζει καλά η διοργανώτρια Ακαδημία των Όσκαρ και αποφάσισε να το εφαρμόσει για να ανεβάσει τα νούμερα της τηλεθέασης που στην τελευταία διοργάνωση τα είδε να κατρακυλούν!

Έτσι οι δύο παραγωγοί της διοργάνωσης David Hill, πρώην διευθυντής του δικτύου Fox και Reginald Hudlin, παραγωγός της ταινίας «Django, Ο τιμωρός», αποφάσισαν πως τα βραβεία, που θα γίνουν στις 28 Φεβρουαρίου του 2016 θα έχουν δύο οικοδεσπότες.

Την είδηση «έδωσε» ο ένας εκ των παραγωγών της διοργάνωσης, David Hill, κι έτσι άρχισε να φουντώνει η ονοματολογία στο διαδίκτυο για το ποιες ή ποιοι θα υποδεχτούν τους σταρ του Χόλυγουντ στην τελετή των Όσκαρ 2016. «Θα έχουμε πολλούς παρουσιαστές, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν δύο κεντρικοί», δήλωσε στο Entertainment Weekly (EW).

Όταν ρωτήθηκε πώς κατέληξαν στην απόφαση να είναι δύο οι οικοδεσπότες της βραδιάς, είπε: «Δύο είναι καλύτερα από έναν», και αστειεύτηκε λέγοντας ότι «φανταστείτε, να είστε εκεί. Ένας από τους οικοδεσπότες πέφτει νεκρός από καρδιακή ανακοπή. Τι κάνεις; Ο δεύτερος οικοδεσπότης είναι εκεί! Και συνεχίζει!».

Ως επικρατέστερες φέρονται η Tina Fey και η Amy Poehler. Οι δύο κωμικές κυρίες έχουν συμβόλαιο με τις Χρυσές Σφαίρες μέχρι τον Δεκέμβριο και τώρα που αποδεσμεύονται ίσως τα στελέχη της Ακαδημίας να θελήσουν να δουν τις δύο αγαπητές ηθοποιούς στην σκηνή των Όσκαρ.

Το EW προέβλεψε επίσης μία ακόμα δημοφιλής δυάδα: Keegan- Michael Key και Jordan Peele. Το κωμικό σόου που παρουσιάζουν οι Key και Peele στο τηλεοπτικό δίκτυο Comedy Central ολοκληρώνεται με πολύ καλές κριτικές και έχουν δώσει τις «εξετάσεις» τους για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την κωμωδία.

Στο τραπέζι των ονομάτων έχουν «πέσει» ακόμα αυτών των: Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, Amy Schumer, Anna Kendrick, Kevin Hart και James Corden. Ο κωμικός ηθοποιός Ricky Gervais θέλοντας να αστειευτεί με τους φόλουέρς του στο twitter αυτοπροτάθηκε για την παρουσίαση των Όσκαρ και τα μηνύματα συμπαράστασης “έπεσαν βροχή”.

Αν και κανένα από τα παραπάνω ονόματα δεν έχει «κλείσει» επισήμως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ένας συνδυασμός αυτών. Βέβαια η παρουσίαση των Όσκαρ από δύο άτομα δεν είναι κάτι καινούργιο για την διοργάνωση. Το 2011 η Anne Hathaway και ο James Franco υποδέχτηκαν τους τηλεθεατές και τους σταρ στην τελετή απονομής των βραβείων. Ωστόσο η παρουσίασή τους δεν έλαβε θερμή υποδοχή από τους τηλεθεατές και τους κριτικούς.

Πριν όμως από αυτούς ο Alec Baldwin και ο Steve Martin παρουσίασαν τα βραβεία αποσπώντας πολύ καλύτερες κριτικές.

Περιμένοντας, λοιπόν μέχρι η Ακαδημία να καταλήξει ο «χορός» των ονομάτων καλά θα κρατεί δίνοντας νέα “πνοή” στα Όσκαρ.

Νάσος Μέτσιος (ΑΜΠΕ)