Κάτι πάει να αλλάξει εκεί στο Χόλυγουντ, αφού ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για τις ανισότητες που επικρατούν μεταξύ αντρών και γυναικών.

Σε πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες στο Χόλυγουντ αντιπροσωπεύουν το 12% των πρωταγωνιστών με τα υψηλότερα κέρδη από ταινίες.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, υπέρμαχος της ισότητας των δύο φύλων, θέλει να βοηθήσει ώστε να διορθωθεί αυτή η ανισότητα. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, όπου έκανε πρεμιέρα η ταινία Our Brand Is Crisis με πρωταγωνίστρια την Σάντρα Μπούλοκ, στην οποία ο Κλούνεϊ συμμετέχει στην παραγωγή, ο Αμερικανός ηθοποιός πρότεινε ότι, το Χόλυγουντ για να διορθώσει την ανισότητα μεταξύ των φύλων θα πρέπει να δίνει ρόλους στις γυναίκες που αρχικά έχουν γραφεί για να τους υποδυθούν άντρες.

Ο σταρ δεν έφτασε σε αυτή τη σκέψη μόνος του. Παραποιώντας την παλιά ρήση, λέει: «πίσω από κάθε σπουδαίο Κλούνεϊ, βρίσκεται μία σπουδαία Μπούλοκ» και συμπληρώνει ότι το σενάριο της ταινίας Our Brand Is Crisis, γράφτηκε έχοντας ως πηγή έμπνευσης έναν άντρα, πολιτικό σύμβουλο του Μπιλ Κλίντον, τον Τζέιμς Κάρβιλ, μέχρι που του τηλεφώνησε η Μπούλοκ και του ζήτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτό το τηλεφώνημα ήταν μια πολύ καλή επαγγελματική κίνηση από την πλευρά της Μπούλοκ. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν ταυτόχρονα μια λαμπρή επιχειρηματική κίνηση για τον Κλούνεϊ. «Από τη στιγμή που τηλεφώνησε και είπε ότι ήθελε να παίξει το ρόλο που είχε γραφτεί για άντρα», δήλωσε ο Κλούνεϊ, ξεκίνησε η παραγωγή της ταινίας.

Οι αλλαγές που έγιναν στο αρχικό σενάριο του Πίτερ Στρούχαν) έτσι ώστε να υποδυθεί το ρόλο η Μπούλοκ, ήταν ελάχιστες. «Ο χαρακτήρας είναι βασικά ο ίδιος, εκτός από το φύλο», δήλωσε η Μπούλοκ μετά την πρεμιέρα της ταινίας, και χαριτολογώντας είπε: «είναι ένας ρόλος που θα μπορούσε να τον παίξει ο Τζορτζ, ή ίσως θα μπορούσε να τον παίξει καλύτερα».

Η «αλλαγή» φύλου σε πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν είναι η πρώτη αυτή της Μπούλοκ κατά την φετινή χρονιά, αφού τόσο η Έμιλι Μπλαντ όσο και η Τζούλια Ρόμπερτς έχουν παίξει ρόλους που αρχικά είχαν γραφτεί για άντρες στις ταινίες Sicario και Secret In Their Eyes, αντίστοιχα, και απ’ ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις