Ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον δήλωσε σήμερα ότι είναι “ευτυχής” που έπεσε θύμα φάρσας από δύο Ρώσους σατιρικούς καλλιτέχνες που τον έπεισαν ότι συνομιλούσε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, εφόσον το επεισόδιο αυτό βοηθήσει να ριχθεί λίγο φως στις διακρίσεις που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι.

Ο Βλαντίμιρ Κρασνόφ και ο Αλεξέι Στολιάροφ αποκάλυψαν ότι έκαναν φάρσα στον Έλτον Τζον: του τηλεφώνησαν και ο ένας παρίστανε τον Ρώσο πρόεδρο ενώ ο άλλος τον διερμηνέα του, με αφορμή τη δήλωση που είχε κάνει ο 68χρονος τραγουδιστής ότι θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Αμέσως μετά ο Έλτον Τζον ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του Πούτιν και τον ευχαρίστησε για τη… συνομιλία. Προς μεγάλη του έκπληξη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε ότι υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε επαφή του Ρώσου προέδρου με τον τραγουδιστή.

“Οι φάρσες έχουν πλάκα. Η ομοφοβία όμως δεν είναι αστεία”, έγραψε ο Τζον στο Instagram. “Αγαπώ τη Ρωσία και η πρότασή μου να μιλήσω με τον πρόεδρο Πούτιν για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφι(-)ουαλικοί και τραν(-)ουαλ) ισχύει. Πάντα θα υπερασπίζομαι αυτούς που υφίστανται διακρίσεις”, τόνισε.

“Αν αυτό το ατυχές περιστατικό βοήθησε να δοθεί μια ώθηση για να ριχθεί φως σε αυτό το ζήτημα, τότε χαίρομαι που μου έκαναν φάρσα”, πρόσθεσε.

Στο τηλεφώνημα, διάρκειας 11 λεπτών, ο Έλτον Τζον ακούγεται να συζητά με τον “Πούτιν”, μέσω του διερμηνέα, μια ενδεχόμενη επίσκεψή του στη Μόσχα. “Πείτε του οτι με τιμά υπερβολικά που μου τηλεφώνησε. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο να μπορώ να μιλώ με κάποιον από τους σημαντικότερους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Είναι φανταστικό”, δηλώνει ο τραγουδιστής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις