Αν γκουγκλάρει κανείς το όνομα Aomi Muyock δεν θα βρει σχεδόν τίποτα. H (-)ι πρωταγωνίστρια της πολυσυζητημένης ταινίας LOVE του Γκασπάρ Νοέ, ήταν μέχρι πρότινος… άγνωστη και άσημη!

Και αυτός είναι και ο λόγος που την επέλεξε ο Γκασπάρ Νοέ για την ταινία του. Το σενάριο για το Love είχε γραφτεί πριν πολλά χρόνια και ο σκηνοθέτης έψαχνε για τα κατάλληλα άτομα που θα ερμήνευαν τους τολμηρούς κύριους ρόλους. απλά περίμενε τον πρωταγωνιστή του Karl Glusman.

«Με τον που γνώρισα τον Karl Glusman κατάλαβα ότι αυτός ήταν ο ηθοποιός που ήθελα για την ταινία μου. Και λίγο καιρό αργότερα γνώρισα την Aomi και την σκέφτηκα ως συμπρωταγωνίστρια του. Tης πρότεινα να συμπρωταγωνιστήσουν στη νέα μου ταινία, της εξήγησα τι θα περιλαμβάνει, αλλά αυτή αρνήθηκε. Συνεχίσαμε όμως να κάνουμε παρέα, γίναμε φίλοι και τελικά συμφώνησε και μάλιστα μου είπε πως θα δεχτεί μόνο αν παίζει μαζί της ο Karl» αποκαλύπτει ο Νοέ.

Η Aomi Muyock είναι Ελβετίδα, ιταλικής καταγωγής και 27 ετών. Δούλευε ως μοντέλο από τα 15 έως και τα 19 της και ζούσε μεταξύ Παρισιού, Νέας Υόρκης και Μιλάνου. Αποφάσισε να αφήσει τον χώρο της μόδας για να ασχοληθεί με το όνειρο της να γίνει πιλότος. Έχει δίπλωμα για μονοκινητήριο αεροπλάνο και εκτελεί πτήσεις πολύ συχνά.

Παράλληλα γράφει ποίηση και μυθιστορήματα και όπως και η ηρωίδα που υποδύεται, ζωγραφίζει. Σύμφωνα με την ίδια, κληρονόμησε την ανάγκη να δημιουργεί τέχνη από τους γονείς τις που είναι και οι δύο καλλιτέχνες.

Η Aomi δεν είχε καμία βλέψη για τον κινηματογράφο όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου στις Κάννες. Αν δεν γινόταν φίλη με τον Νοέ, πιθανώς να μην εμφανιζόταν ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Η νεαρή ηθοποιός μιλώντας για τις σκηνές (-) στην ταινία είπε πως «οι παραδοσιακές σκηνές εμπεριέχουν καταστάσεις στις οποίες έχουμε διάλογο, μερικές φορές αυτοσχέδιο, μερικές φορές κατευθυνόμενο από τον σκηνοθέτη. Οι σκηνές (-) είναι … ο μίμος του αθλητισμού. Είπα πράγματα που δεν θα έλεγα στην πραγματική μου ζωή ή με τρόπο που δεν μου άρεσε σε αυτή την ταινία. Η Ηλέκτρα έχει μια διαφορετική (-)ουαλική ζωή από την δική μου. Δεν ένιωσα λοιπόν ότι δείχνω κομμάτια από την προσωπική μου ζωή στο πλατό και στην ταινία. Υπάρχει η φωνή μου και το σώμα μου, το οποίο προφανώς δεν είναι τίποτα, αλλά δεν είναι ούτε το δικό μου μυαλό, ούτε οι αξίες μου ή οι επιθυμίες μου. Οπότε λοιπόν για μένα, με (-) ή χωρίς όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι υποκριτικής».

Η 27χρονη Aomi Muyock έχασε ένα της δόντι λίγο πριν το Φεστιβάλ των Καννών, αλλά δεν δίστασε να εμφανιστεί… κουτσοδόντα στη μεγάλη διοργάνωση. Αλλά και στις (ελάχιστες) συνεντεύξεις της δηλώνει πως δεν φοβάται γενικά.

«Δεν υπήρξαν στην πραγματικότητα σκηνές που να φοβόμουν πριν από τη λήψη. Υπήρχαν κομμάτια του διαλόγου – ιδιαίτερα αυτά για την αγάπη – που δεν μου άρεσαν, αλλά δεν ήταν δική μου αυτή η ταινία. Σε ένα σημείο, υπήρχε λόγος για την προσθήκη μιας σκηνής (-) με ένα δονητή. Η ιδέα με έκανε να ανατριχιάζω: ήταν ένα ροζ πράγμα που άλλαζε χρώμα κάτω από το φως, στην ουσία ήταν μια γελοιότητα που κουβαλά κανείς στην τσέπη του, αλλά για μένα ήταν ένα τέρας φρικαλέο. Ευτυχώς, όταν είδαν όλοι το πρόσωπο μου και την έκφραση που είχα πάρει, κατάλαβαν αμέσως ότι ποτέ δεν θα αφήσω αυτό το πράγμα να έρθει κοντά μου».