Η ακριβότερη τούρτα στον κόσμο πωλήθηκε στην εξωφρενική τιμή των 75 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν ανώνυμο αγοραστή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ζυγίζει 450 κιλά, έχει 4.000 διαμάντια, χρειαστήκαν 1.100 ώρες για να φτιαχτεί και η ιδέα ανήκει στην Αγγλίδα σχεδιάστρια Debbie Wingham, η οποία έγινε διεθνώς γνωστή όταν δημιούργησε το ακριβότερο φόρεμα στον κόσμο που πουλήθηκε 17,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η τούρτα πουλήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο αγοραστής την πήρε για τα γενέθλια και τους αρραβώνες της κόρης του και δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία του, αν και σε μια τέτοια αγορά μοιραία υπάρχει μια δόση αυτοπροβολής.

Διαθέτει 4.000 διαμάντια, συμπεριλαμβανομένου ενός ροζ διαμαντιού 5.2 καρατίων, ενός κίτρινου διαμαντιού 6.4 καρατίων και πέντε λευκών διαμαντιών 15 καρατίων. Η τιμή μόνο για τις 7 πέτρες είναι 45 εκατομμύρια δολάρια.

Ο διάδρομος είναι επίσης στολισμένος με 400 λευκά διαμάντια 1 καρατιού, 73 διαμάντια 3 καρατίων και 3 μαύρα διαμάντια 75 καρατίων.

Όλα τα μικροσκοπικά βρώσιμα ειδώλια είναι χειροποίητα όπως και τα πολυτελή τους ρούχα και αξεσουάρ.

Τέλος ανάμεσα στα υλικά περιέχει βανίλια Μαδαγασκάρης, κρέμα μασκαρπόνε και φράουλες, ενώ ο διάδρομος έχει τριπλή σοκολάτα Βελγίου, με σοκολάτα ganache και σοκολάτα από κρέμα τρούφας.

Παρά το κόστος της πάντως, η τούρτα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κιτσάτη», από άποψη αισθητικής. Αν ήταν νόστιμη, μάλλον ποτέ δεν θα το μάθουμε…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις