Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και η ομάδα όπερας The Medium Project, παρουσιάζουν σε πανελλήνια πρώτη τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια του Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby «Bon Appétit!».

Μια όπερα με πρωταγωνιστές την ζαχαροπλαστική και τα γλυκά, εξ ου και η συμμετοχή – έκπληξη του γνωστού τηλεοπτικού pastry chef Στέλιου Παρλιάρου!

Το λιμπρέτο της όπερας μεταφέρει στην ουσία ένα επεισόδιο της εκπομπής της διεθνούς φήμης Αμερικανίδας chef Τζούλια Τσάιλντ, «The French Chef», με θέμα την παρασκευή ενός παραδοσιακού γαλλικού κέικ σοκολάτας. Και ποιος είναι πιο κατάλληλος από τον Στέλιο Παρλιάρο για να παρασκευάσει αυτό το κέικ επί σκηνής

Το «Bon Appétit!» έχει ανέβει πολλές φορές στην Αμερική από το 1989 και μετά, πάντα με μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της 5ης Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πρωτότυπη έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο» (έως τις 19 Νοεμβρίου).

Η κουζίνα των ιδρυτών του Τελλόγλειου, Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου, θα μεταφερθεί από το εκθετήριο στη σκηνή για να αποτελέσει το σκηνικό μέσα στο οποίο θα εκτυλίσσεται καθημερινά η δράση του έργου: ένας αγώνας ταχύτητας μεταξύ του σύρματος ζαχαροπλαστικής και του μίξερ, ένα παιχνίδι αμφίρροπης κατάληξης ανάμεσα σε δύο σεφ, τον Στέλιο Παρλιάρο και τη Julia Child, με αντικείμενο την παρασκευή ενός κέικ, του φημισμένου Le Gâteau au Chocolat L’ Eminence Brune.
«Bon Appétit!», Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου (απέναντι από την Ιατρική Σχολή), Θεσσαλονίκη.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 3 Οκτωβρίου, 21:00, και Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 18:00 & 21:00. Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ, 7 ευρώ (μειωμένο). Για πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2310-991610 και 2310 247111 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις