Ο οίκος μόδας Balenciaga ανακοίνωσε τον διορισμό, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, του Ντέμνα Γκβασάλια, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αμερικανό Αλεξάντερ Γουάνγκ που αποχώρησε για να ξεκινήσει δική του επιχείρηση.

Ο 34χρονος Γκβασάλια, Γερμανός υπήκοος με καταγωγή από τη Γεωργία, λανσάρισε το 2014 την σειρά Vetements από δημιουργίες του. Στο παρελθόν, εργάστηκε στους οίκους Maison Martin Margiela και Louis Vuitton. Έχει σπουδάσει στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας.

“Θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για τον Balenciaga στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού για την περίοδο φθινόπωρο/χειμώνας 2016-2017, τον Μάρτιο”, αναφέρουν σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ο Balenciaga και η μητρική του εταιρεία Kering.

Η επικεφαλής του οίκου Ιζαμπέλ Γκισό αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση ότι ο Γκβασάλια ήταν η ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση “χάρη στην δεξιοτεχνία του, την εμπειρία, τις γνώσεις του στο χώρο της μόδας, την πρωτοποριακή και προσεκτικά μελετημένη προσέγγισή του”.

Ο Γουάνγκ, ο οποίος βρισκόταν στη θέση αυτή επί τρία χρόνια, αποχώρησε αυτό τον μήνα μετά την παρουσίαση της τελευταίας συλλογής του στο Παρίσι.

Ο Γουάνγκ και ο Balenciaga είχαν ανακοινώσει τον Ιούλιο την πρόθεσή τους να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Αμερικανού σχεδιαστή.

Ο Γουάνγκ είχε αντικαταστήσει τον Νικολά Γκεσκιέρ το 2012, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στον Louis Vuitton και στον οποίο πολλοί πιστώνουν την νέα πνοή που έδωσε στον Balenciaga, έπειτα από μία δεκαετία και πλέον, και την ανάδειξή του σε διεθνή οίκο μόδας.

Ο Balenciaga είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος οίκος μόδας της εταιρείας Kering μετά τους Gucci, Bottega Veneta και Saint Laurent.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις