Ο αποφυλακισθείς Όσκαρ Πιστόριους βγάζει selfie

Ο αποφυλακισθείς Όσκαρ Πιστόριους βγάζει selfie
Μια selfie που αναρτήθηκε στο Twitter και απεικονίζει τον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, μετά την αποφυλάκισή του, εδώ και τρεις εβδομάδες και την έκτιση της ποινής του με κατ' οίκον περιορισμό στην πολυτελή κατοικία του θείου του, στα περίχωρα της Πρετόρια, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο στενός φίλος του Πιστόριους και πρωταθλητής στο ράγκμπι, Μπρετ Σάρμαν, ανάρτησε την επίμαχη selfie στον λογαριασμό του στο Twitter με το hashtag #Weeken dVibes!.

Ο Σάρμαν, μετά τα επικριτικά σχόλια διέγραψε την  φωτογραφία και δήλωσε στο περιοδικό «You» της Νοτίου Αφρικής ότι επρόκειτο για μια παλιά φωτογραφία, που «δεν θυμάται πότε τραβήχτηκε».

Στην selfie ο Πιστόριους φαίνεται χαμογελαστός, φανερά αδυνατισμένος και αξύριστος. αφού εξέτισε μόνο το ένα έκτο της πενταετούς ποινής του για την δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο 28χρονος Πιστόριους αποφυλακίστηκε τον περασμένο μήνα, μετά από παραμονή ενός χρόνου στην φυλακή για την δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο του 2013.

Το υπόλοιπο της πενταετούς ποινής του μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, αφού, σύμφωνα με τον νόμο στη Νότιο Αφρική, οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εξ' αμελείας μπορούν να εκτίουν στην φυλακή μόνο το ένα έκτο της ποινής τους.