Ο ηθοποιός Κώστας Φαλελάκης ανέδειξε με τον λόγο του στην πολιτική κηδεία του συντρόφου του Μηνά Χατζησάββα ένα πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν χρόνια μαζί και δε μπορούν να κάνουν πράγματα αυτονόητα για τους υπόλοιπους.

Ο Κώστας Φαλελάκης μίλησε στο Tlife, για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Μηνά Χατζησάββα, για το σύμφωνο συμβίωσης, για την υποκρισία της κοινωνίας, αλλά και για τον Φαήλο Κρανιδιώτη που είχε εκφραστεί πολύ επιθετικά απέναντί του.

Πιστεύετε ότι με αυτό που κάνατε ανοίξατε το δρόμο για τα υπόλοιπα ζευγάρια. Ταρακουνήσατε την κοινωνία;

“Ο Μηνάς θα ήθελε να σωπάσω. Ότι είχα να πω το είπα στην κηδεία του. Ο προβολέας της ζωής μου έσβησε.. Θα πω μόνο δυο λόγια… Με πληγώνει η υποκρισία της κοινωνίας… Για παράδειγμα. Ενώ όλοι ήξεραν για το AIDS, έγινε γνωστό όταν πέθανε ο Ροκ Χάτσον. Τώρα έπρεπε να πεθάνει ο Μηνάς για να μαθευτεί κάτι που όλοι ήξεραν; Ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν αυτονόητα πράγματα με τον σύντροφό τους; Δηλαδή όταν έφυγε ο Μηνάς ανακάλυψαν όλοι αυτό το πρόβλημα; Γνωρίζω πολλά ζευγάρια που πέρασαν χειρότερα.. Που οι συγγενείς δεν άφησαν τον σύντροφο να πάει ούτε στην κηδεία! Εγώ ήμουν τυχερός… με αγαπούσαν… Είπα πολλά όμως δε θέλω να πω άλλα”.

Για τον Φαήλο Κρανιδιώτη ο Κώστας Φαλελάκης στην αρχή δεν ήθελε να μιλήσει καθόλου. Μετά όμως θέλησε να απαντήσει μόνο με ένα ποίημα του Γερμανού Πάστορα Μάρτιν Νίμελερ:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις