Ο γνωστός δικηγόρος και αρθρογράφος Φαήλος Κρανιδιώτης έκφρασε προσβλητικά και ομοφοβικά σχόλια για τον Κώστα Φαλελάκη, σύντροφο του μεγάλου ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα, που κηδεύτηκε την περασμένη Τετάρτη, και έφαγε άγριο «κράξιμο».

Εν τούτοις, από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου όπου ήταν προσκαλεσμένος ο Φαήλος Κρανιδιώτης παρουσιάστηκε αμετανόητος και επέμεινε σε όσα είχε πει:

«Εγώ πιστεύω ότι εκφράζω αυτό που πιστεύει η σιωπηλή πλειοψηφία. Πιστεύω ότι είσαι ειλικρινής, αλλά πιστεύω ότι αν είχες και άλλη γνώμη δεν ξέρω αν θα μπορούσες να δουλέψεις στην τηλεόραση εύκολα. Εγώ έκρινα μια δημόσια συμπεριφορά, που ήταν ότι ένας άνθρωπος επί 69 χρόνια έχει επιλέξει να είναι γνωστός μόνο για το ταλέντο του και να μην προβάλει ποτέ, να μην έχει κάνει μισή δήλωση και ξαφνικά ακούω όλο αυτό το πράγμα. Αυτό έκρινα εγώ.

Με μαύρο χιούμορ θα μου πεις; Αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Δεν ασχολήθηκα ούτε με την (-)ουαλική επιλογή οποιουδήποτε που είναι δικαίωμα του. Κι εγώ έχω στο περιβάλλον μου και φίλους και πελάτες που έχουν αυτόν τον (-)ουαλικό προσανατολισμό και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η ατζέντα που υπάρχει πίσω από αυτό όταν προβάλλεται με αυτό τον τρόπο, από αυτούς που διαχειρίστηκαν. Το τρένο του συμφώνου συμβίωσης έχει από πίσω ένα βαγόνι που είναι η υιοθεσία. Εκεί υπάρχουν κάποια θέματα.»

Για τον Κώστα Φαλελάκη και τον χαρακτηρισμό «αξύριστη χήρα» ο Κρανιδιώτης επέμεινε: «Εγώ έκρινα το αν εγώ έχω επιλέξει όλη μου τη ζωή να τη ζήσω διακριτικά και έρχεσαι εσύ και με κάνεις βούκινο, έχω δικαίωμα να το κρίνω. Είναι δικαίωμα του να το πει να παραπονεθεί να κάνει ό,τι θέλει και μένα είναι δικαίωμα μου να το κρίνω. Αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα είναι η αντίδραση η οποία είδα σε αυτό το οποίο έγραψα κι όλη αυτή η νεοταξίτικη και πολιτικά ορθή αντζέντα η οποία λέει «εσύ επειδή διαφωνείς σκάσε και δε μιλάς» και υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που είναι εκτός κριτικής. Δεν υπάρχει καμία κατηγορία ανθρώπων εκτός κριτικής».

«Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι φασίστες από αυτούς που υποτίθεται θέλουν να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητα, την οποία θέλουν να την επιβάλλουν ως κανονικότητα» ανέφερε σχολιάζοντας τα υβριστικά μηνύματα που δέχτηκε.

Για το θέμα της υιοθεσίας για την οποία δήλωσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως θα αποκλείεται για τους ομοφυλόφιλους: «Αυτό που είπες πριν για την υιοθεσία ξέρεις ποιανού τα δικαιώματα παραβιάζει; Του παιδιού. Διότι ένα παιδί που θα έπρεπε να δοθεί σε μια πυρηνική κλασσική οικογένεια, να έχει ένα πατρικό πρότυπο και ένα μητρικό πρότυπο το κάνεις να έχει μια ταυτότητα που θα λέει «Ιωάννης Παπαδόπουλος του Γεωργίου και του Δημητρίου. Είναι έτοιμη η κοινωνία να το αποδεχτεί; Σου μιλάω για το αξιακό πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς ως έθνος έχουμε μια άλλη συγκρότηση. Το να δώσεις ένα παιδί να το μεγαλώσουν δυο ομοφυλόφιλοι είναι ένα πείραμα που δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις