Σε ένα από τα πιο διάσημα χειμερινά θέρετρα του κόσμου, το κοσμοπολίτικο Γκστάαντ θα βρεθούν για ένα ολόκληρο τετραήμερο περισσότεροι από 85 Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων, ρούχων και αξεσουάρ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να διαθέσουν μοναδικά κομμάτια στην αίθουσα Bridge του ξενοδοχείου Gstaad Palace, καθώς και στο λόμπι του The Alpina Gstaad, από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Η διοργάνωση, η οποία φέρει τον τίτλο «The Big Pop Up», υποστηρίζεται από το ίδρυμα The Lascaris Foundation και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι ένα μοναδικό «κατάστημα», το «The Big Pop Up Store», που ως σκοπό του έχει να προωθήσει την ελληνική μόδα σε ένα διεθνές κοινό στην καρδιά του χειμερινού τουρισμού.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» (ΠΛΙ) υπέρ της δημιουργίας του Μουσείου Πολιτισμού του Ενδύματος στην Αθήνα.

Οι δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών θα εκτεθούν σε ειδικές προθήκες, την κατασκευή των οποίων έχει αναλάβει ο διάσημος σχεδιαστής και ειδικός στην οπτική επικοινωνία Ντάγκλας Λιτλ (μεταξύ άλλων έχει επιμεληθεί βιτρίνες, προθήκες και χώρους για ονόματα όπως Van Cleef & Arpels, Bergdorf Goodman, Barney’s New York κ.ά). Και τα δύο πρωτότυπα «καταστήματα» θα στηθούν με τρόπο που θα παραπέμπει σε έκθεση τέχνης.

Τα εγκαίνια του «The Big Pop Up Store» και στα δύο ξενοδοχεία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27/12, ενώ το βράδυ της επόμενης ημέρας θα παρατεθεί φιλανθρωπικό δείπνο στο The Alpina που διοργανώνει το Lascaris Foundation με επίσημο προσκεκλημένο τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις