Οι ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συλλογές ρούχων της νέας χρονιάς είναι ήδη έτοιμες. Σειρά έχει η προώθηση τους. Επιστρατεύοντας φίλους και γνωστούς από την ατζέντα του ο Μαρκ Τζέικομπς κάνει και πάλι την έκπληξη. Μούσα της διαφημιστικής του καμπάνιας είναι η διεμφυλική σκηνοθέτρια και στενή του φίλη Λάνα Γουατσόφσκι.

Η Λάνα, η οποία ανακοίνωσε δημόσια το 2012, ότι προχωρά σε πλήρη μετάβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου, είναι πασίγνωστη ως σκηνοθέτρια. Δούλευε με τον αδελφό της Άντι Γουατσόφσκι από τα μέσα του ’90 –τότε ήταν γνωστοί ως αδελφοί Γουατσόφσκι – και έσπασαν τα ταμεία τόσο με τη θρυλική τριλογία του Matrix όσο και με το «V for Vendetta».

Από τότε που η Λάνα ολοκλήρωσε τη μετάβαση της και υιοθέτησε τα χαρακτηριστικά φούξια μαλλιά – για την καμπάνια είναι πλέον ροζ παστέλ – σε dreadlocks λέγονται «Wachowski Starship».

Η διεμφυλική σκηνοθέτρια εντυπωσίασε τον Τζέικομπς με την συγκλονιστική της ομιλία κατά τη βράβευση της με το Visibility Award από την HRC (Human Rights Campaign-εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα) το 2012.Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε χαρακτηρίστηκε ως συγκλονιστικά ανθρώπινος και βαθιά λυτρωτικός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις