Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Gucci απολογήθηκε για την πρόσφατη καμπάνια που παρουσίαζε την Αθηνά, τον Διόνυσο και άλλες μορφές της ελληνικής μυθολογίας από τη ζωφόρο του Παρθενώνα να φορούν μοδάτα μαγιό και μπλουζάκια, να κρατούν πανάκριβες τσάντες και να ποζάρουν τραβώντας… σέλφι.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως δεν υπήρχε πρόθεση να προσβάλλει η εταιρία την πολιτισμική κληρονομιά των Ελλήνων, ζητώντας συγνώμη εμμέσως πλην σαφώς.

«Η Gucci επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να προσβάλει με τη δημοσίευση ανεξάρτητων έργων τέχνης στον λογαριασμό της στο Instagram. Τρέφει τον μέγιστο σεβασμό για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική τέχνη. Μάλιστα, είναι ένας από τους στόχους της Gucci να ενθαρρύνει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και την καινοτόμο δημιουργικότητα, αλλά δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση προσβολής της Ελλάδας και του πολιτισμού της ή οποιουδήποτε άλλου πολιτισμού.» είπε.

Και ο εκπρόσωπος διευκρίνισε: «οι εικόνες είναι μέρος της ψηφιακής πρωτοβουλίας με τίτλο “#Guccigram”, που έχει ως στόχο να προσκαλέσει online ταλέντα, εικονογράφους και στυλίστες από όλο τον κόσμο, καταξιωμένα ονόματα αλλά και ανερχόμενα- να φανταστούν έργα τέχνης που να περιλαμβάνουν δύο από τα πιο πρόσφατα και διάσημα σύμβολα της Gucci, τα λουλούδια “Gucci Blooms” και το μοτίβο “Gucci Caleido”. Τα έργα τέχνης που ακολούθως υποβλήθηκαν, επαναδημιουργούν αριστουργήματα από οποιαδήποτε χώρα, οποιονδήποτε πολιτισμό ή ιστορική περίοδο»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις