Ο Γιώργος Μαργαρίτης βρέθηκε στο πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής «Όλα» και μίλησε για την γνωριμία του με τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον εθισμό στον τζόγο, την εποχή που κοιμόταν στα παγκάκια, το ζεϊμπέκικο της Όλγας Γεροβασίλη αλλά και για την επιθυμία του να δει έναν «πρωθυπουργό της νύχτας».

«Επιτρέπεται μία γυναίκα να χορεύει ζεϊμπέκικο σύμφωνα με τους νόμους της νύχτας;», ρώτησε τον τραγουδιστή ο Θέμος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο περίφημο ζεϊμπέκικο που χόρεψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Κοίταξε και εγώ συμφωνώ ότι είναι ένας ρυθμός που ταιριάζει σε άντρες. Τώρα υπαρχουν γυναίκες που το ”έχουν” και τότε τις χειροκροτώ κιόλας. Για να πω όμως δυο λόγια για τη Γεροβασίλη, την οποία δεν την γνωρίζω και ούτε ήξερα. Είχε πάει εκεί, τέσσερις η ώρα και μου λένε: ”Είναι εκεί η κυρία Γεροβασίλη”. Ήταν μία κοπέλα μπροστά της και δεν την έβλεπα. Κάποια στιγμή, έλεγα ένα τραγούδι – μεγάλη επιτυχία μου, το ξέρουν όλοι – και το αφιέρωσα στους ναυτικούς. Το ”Χρόνια στα καράβια, χρόνια ταξιδεύω”. Και λέω: ”Θα το αφιερώσουμε σε όλους τους ναυτικούς μας να έχουν καλά ταξίδια, γιατί η μισή Ελλάδα βρίσκεται στις θάλασσες και η άλλη μισή, ετοιμάζεται να πέσει μέσα. Και παίρνω μία απάντηση από την Όλγα. Για μένα σπαθί – απάντηση μου έδωσε. ”Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την μισή, ούτε την άλλη μισή Ελλάδα να πέσει μέσα”, μου είπε όταν κατέβηκα από την πίστα!», είπε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Όσο για την παραγγελιά που έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, είπε: «Στη συνέχεια μου γύρεψε κάποιο τραγούδι να χορέψει, το ”Δεν θέλω τα ματάκια σου”. Πραγματικά το έχει!».

Και συνέχισε: «Εγώ ανεξάρτητα αν είναι υπουργός ή ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι είναι και αυτοί. Μακάρι να έρχονται στα μαγαζιά για να βλέπουν πώς κατάντησαν τη νύχτα. Να βλέπουν ποιος θα πρωτοπάρει μεροκάματο. Η Όλγα είχε τα κότσια. Ας έρθουν και οι άλλοι. Κατά καιρούς και υπουργοί και πρωθυπουργοί, όλοι γλεντούσαν. Γιατί να μην γλεντήσουν;».

«Κοιμόμουν στα παγκάκια»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του στον χώρο του τραγουδιού και στη γνωριμία του με τον Βασίλη Τσιτσάνη. «Είχα την τύχη αυτή, να τον γνωρίσω σε πολύ μικρή ηλικία, 13 ετών ήμουν. Να με ακούσει ψιλοπαρείστικα. Και όμως, μου είπε όταν μεγαλώσω να έρθω στην Αθήνα να τον δω. Και εγώ ήρθα. Δεκατεσσάρων χρονών. Ο κόσμος δεν τα ξέρει. Εγώ κοιμόμουν σε εκκλησίες έξω. Δεν έχω αφήσει πλυσταριό για πλυσταριό. Παράγκα για παράγκα…Δύσκολο ήταν να νοικιάσουμε τότε. Πού να βρεθούν τα χρήματα; Ούτε τσιγάρο δεν υπήρχε», τόνισε ο Γιώργος Μαργαρίτης.
«Μου τα έφαγε ο τζόγος»

Αυτό που έχει σημαδέψει τον Γιώργο Μαργαρίτη, όπως ανέφερε, ήταν ο εθισμός που είχε με τον τζόγο. «Ο τζόγος κάνει ζημιές. Αλλά εδώ είναι τα ρημάδια. Σήμερα θα τα χάσω εγώ, αύριο θα τα πάρεις εσύ. Αύριο θα τα χάσεις εσύ και θα τα πάρει η Δούκισσα. Κίνδυνεψε να καταστραφεί οικονομικά; «Συμβαίνει και αυτό. Όποιος μπορεί και το κοντρολάρει. Εγώ δεν μπορούσα. Το μόνο κακό που έκανα είναι ότι καθυστερούσα την καριέρα μου. Να φανταστείς ότι τον πρώτο μου δίσκο με τον Τάκη Σούκα τον έβγαλα το ΄81. Η συζήτηση όμως είχε ξεκινήσει από το ’76. Πέρασαν πέντε χρόνια γιατί έπαιζα μπαρμπούτια και δεν πήγαινα να τον δω! Τόση αρρώστια!»
Πρωθυπουργός της νύχτας


«Πολλές φορές λέω: ‘Ρε παιδί μου, ένας πρωθυπουργός της νύχτας δεν θα βγει; Ζούσε και ζει πολύς κόσμος από τη νύχτα!», κατέληξε ο Γιώργος Μαργαρίτης στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις