Ο λευκός, κατάλευκος, βρετανός ηθοποιός Τζόζεφ Φάινς θα υποδυθεί τον θρύλο της ποπ Μάικλ Τζάκσον (που γεννήθηκε μαύρος) σε μια τηλεταινία που ετοιμάζεται για την βρετανική τηλεόραση. Η επιλογή αυτή των υπεύθυνων του κάστινγκ έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Την παραγωγή θα έχει η Sky Arts και η πλοκή θα επικεντρωθεί σε ένα υποθετικό ταξίδι με αυτοκίνητο που κάνουν οι Μάικλ Τζάκσον, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Μάρλον Μπράντο μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων την 11η Σεπτεμβρίου.

Μπορεί ο Μάικλ Τζάκσον να γινόταν όλο και πιο λευκός όσο περνούσαν τα χρόνια, όμως η επιλογή του λευκού Τζόζεφ Φάινς, πυροδότησε μια σειρά αρνητικών σχολίων στο twitter: «Είναι εξωφρενικό λευκοί ηθοποιοί να παίζουν ρόλους που θα έπρεπε να παίζουν μαύροι», γράφει ένας χρήστης ενώ ένας άλλος σημειώνει «Σε αγαπώ Τζόζεφ Φάινς, αλλά τι στο π…τσο σκέφτηκαν όταν έκαναν κάστινγκ;».

«Ο Τζόζεφ Φάινς μπορεί να παίξει το Μάικλ Τζάκσον, αλλά ο Ίντρις Έλμπα δε μπορεί να παίξει τον Τζέιμς Μποντ;», αναφέρεται σε μια άλλη ανάρτηση στο twitter.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις