Η 23χρονη σήμερα Harnaam Kaur, έμαθε σε ηλικία μόλις 11 ετών, ότι έχει το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, που προκαλούν υπερβολική τριχοφυΐα. Έκτοτε, άρχισαν να βγαίνουν στο πρόσωπό της τρίχες, που αργότερα επεκτάθηκαν στα χέρια και το στήθος.

Για πολλά χρόνια αποτρίχωνε τακτικά το πρόσωπό της και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κρύψει τις τρίχες της. Όπως λέει, ξυριζόταν δυο φορές την εβδομάδα, όμως οι τρίχες συνέχιζαν να βγαίνουν, περισσότερες και πιο δυνατές.

Στα 16 αποφάσισε να ασπαστεί το Σιχισμό, πράγμα που σήμαινε πως θα έπρεπε να αποδεχτεί τον εαυτό της ως έχει, μια και οι Σιχ απαγορεύεται, μεταξύ άλλων, να κόβουν τα μαλλιά τους και να ξυρίζονται.

Έπεσε πολλές φορές θύμα bullying για την εμφάνισή της, ενώ δεν ήταν λίγες και οι φορές που δέχθηκε απειλές για τη ζωή της.

Την περασμένη εβδομάδα η Kaur σηματοδότησε με την εμφάνισή της μια μεγάλη αλλαγή στα δεδομένα της μόδας καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα με μούσι που ανέβηκε στην πασαρέλα μεγάλου οίκου κοσμημάτων.

“Η εμπειρία στην πασαρέλα ήταν απίστευτα απελευθερωτική και ήταν μια ευκαιρία να δείξω στους ανθρώπους την εμπιστοσύνη που έχω στον εαυτό μου” δήλωσε η ίδια και παραδέχτηκε πως ήξερε ότι αυτή της η εμφάνιση θα προκαλούσε αντιδράσεις.

“Μεγάλωσα βλέποντας το αμερικάνικο Next Top Model. Πάντα ήθελα να είμαι σαν τα όμορφα μοντέλα … όλοι μου έλεγαν πως ήμουν χοντρή, άσχημη ή και αηδιαστική για να γίνω μοντέλο και πως κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ποτέ.”
Η προσέγγιση από την εταιρεία που της ζήτησε να γίνει μοντέλο της έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο και η ίδια αναφέρει πως δέχτηκε αμέσως και άρχισε να προετοιμάζεται ψυχολογικά.

“Δεν θα γυρνούσα ποτέ στο παρελθόν, για να αλλάξω. Αφού έτσι ήθελε ο Θεός να είμαι, είμαι χαρούμενη με την εμφάνισή μου. Νιώθω πιο γυναίκα και πιο ερωτική από ποτέ. Έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου και δεν με ενδιαφέρει, τι πιστεύουν οι άλλοι. Τίποτα δεν μπορεί να μου το χαλάσει αυτό”.

“Θέλω κι άλλες γυναίκες να βρουν τη δύναμη, που έχω εγώ. Αν μπορώ να δώσω ένα μήνυμα, αυτό είναι να ζει ο καθένας, όπως θέλει. Είναι δική μας η ζωή, δικό μας το ταξίδι”, είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις