Στα χρόνια της κοινής ζωής της με τον Ινδό συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων», Σαλμάν Ρουσντί, αναφέρεται η ινδοαμερικανή καλλονή Πάντμα Λάκσμι, στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Love, Loss, and What We Ate».

Η οικοδέσποινα της εκπομπής «Top Chef» περιγράφει την σχέση της με τον Ρουσντί ως ένα «ωραίο γεύμα» το οποίο ωστόσο κατέληξε να «δηλητηριάσει» τη ζωή της.

Η Πάντμα Λάκσμι λέει χαρακτηριστικά ότι ο επικηρυγμένος συγγραφέας ήθελε συνεχή φροντίδα και απαιτούσε διαρκώς (-) – με μια τέτοια σύντροφο βέβαια κανείς δεν τον αδικεί επί τούτου.

Η ίδια εξηγεί, ωστόσο, ότι, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, η (-)ουαλική επαφή είχε γίνει ιδιαίτερα οδυνηρή για εκείνη – κάτι που ο Ρουσντί γνώριζε φυσικά αλλά δεν μείωνε τις απαιτήσεις του.

Όταν η Λάκσμι διαγνώστηκε με ενδομητρίωση, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να έχει ερωτικές επαφές, ο Ινδός συγγραφέας έγινε έξω φρενών, καθώς κατάλαβε ότι θα έπρεπε να ξεχάσει τις «καυτές» νύχτες που είχαν ζήσει μαζί στο παρελθόν και οι οποίες προσδοκούσε να συνεχιστούν και κατά τον έγγαμο βίο τους.

Κάποια στιγμή, θυμάται η 45χρονη, σήμερα, καλλονή, η οποία παντρεύτηκε με τον Ρουσντί το 2004 και πήραν διαζύγιο το 2007, εξοργισμένος από την άρνησή της να κάνουν (-), την αποκάλεσε «κακή επένδυση».

Ο Ρουνστί και η Λάκσμι γνωρίστηκαν το 1999, όταν εκείνη ήταν ελεύθερη και εκείνος ακόμα παντρεμένος με την τρίτη του γυναίκα. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο πάθος τους κι έτσι κατέληξαν στο κρεβάτι από το πρώτο κιόλας βράδυ. Ο Ρουσντί γρήγορα πήρε διαζύγιο και ξεκίνησε και επισήμως σχέση με το εντυπωσιακό μοντέλο.

Τα πρώτα χρόνια ήταν ειδυλλιακά. Οι νύχτες ήταν καυτές, ενώ τα πρωινά ο Ρουσντί της έφερνε το πρωινό στο κρεβάτι. Όπως όλα τα ωραία, όμως, έτσι και το ειδύλλιό τους, δεν κράτησε για πολύ. Αρχή του τέλους ήταν τα γυναικολογικά προβλήματα της Λάκσμι και η μειωμένη έως ανύπαρκτη (-)ουαλική διάθεση – προβλήματα, για τα οποία εκείνος δεν έδειξε την παραμικρή κατανόηση.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο της, όταν επέστρεφε σπίτι μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση, εκείνος έφτιαχνε τη βαλίτσα του και της δήλωνε ότι την επόμενη μέρα θα έφευγε ταξίδι – και αυτό έκανε. «The show must go on, after all» («στο κάτω-κάτω, το σόου πρέπει να συνεχιστεί»), της έλεγε, κλείνοντας την πόρτα πίσω του…

Περισσότερα για τη σχέση της με τον Ρουσντί, αλλά και για τη ζωή της εν γένει, στο νέο βιβλίο της Λάκσμι, που θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις