Ένας – ένας οι συμμετέχοντες στο εξώφυλλο – παρωδία των προσφύγων του lifestyle περιοδικού DownTown διαχωρίζουν την θέση τους και εκφράζουν την αντίθεσή τους στον τρόπο που το έντυπο χειρίστηκε την εικόνα τους, κατόπιν εορτής βέβαια.

Μετά την Τάνια Τσανακλίδου, την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη, ο Βαγγέλης Γερμανός δηλώνει ότι λυπάται για την αναστάτωση που προκάλεσε το περιβόητο εξώφυλλο.

Με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός καλλιτέχνης, σημείωσε:

«Σχετικά με το εξώφυλλο του περιοδικού Downtown. Ήμουνα, είμαι και θα είμαι πάντοτε εναντίον των πολεμοκάπηλων, των κυβερνήσεων, των αρχηγών και των οπαδών τους που σέρνουν τα μεγάλα πλήθη στους δρόμους της προσφυγιάς, της εξαθλίωσης και του θανάτου. Τα “όπλα” μου είναι η κιθάρα, τα τραγούδια, η εικόνα και τα γραπτά μου.

Φωτογραφήθηκα μόνος, χωρίς να γνωρίζω το “ύφος” της τελικής εικόνας η οποία αποτελεί προϊόν επεξεργασίας μεμονωμένων φωτογραφιών. Καθώς, οι προθέσεις μου ήταν τελείως προς άλλη κατεύθυνση, λυπάμαι πολύ για την αναστάτωση που προκλήθηκε με την φωτογράφιση αυτή».

Sτη συνέχεια της ανάρτησής του, ο τραγουδιστής παρέθεσε τα λεγόμενά του στο περιοδικό σχετικά με το δράμα των προσφύγων:

«Eλάχιστη φαντασία χρειάζεται για να μπούμε στην θέση των συνανθρώπων μας που θαλασσοπνίγονται προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο! Από την άλλη μεριά, επειδή αργά ή γρήγορα κάθε πράγμα μετατρέπεται στο αντίθετο του, είναι βέβαιο ότι κι εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, οι γονείς, οι παππούδες μας, το ίδιο κάνει, βρισκόμασταν ή θα βρεθούμε στη θέση τους. Είναι βέβαιο. Είναι συμφέρον του είδους λοιπόν, αλλά και ατομικό, να “ξυπνήσουμε”. Να μπούμε στη θέση του πρόσφυγα.

Οι ταλαιπωρίες που υφίστανται είναι δικές μας. Η αδιαφορία δεν είναι μονάχα ντροπή και απανθρωπιά, είναι πρώτα απ΄ όλα έλλειψη φαντασίας και δεινοσαυρισμός. Γυρνάει τον άνθρωπο στη ζωώδη εποχή του. Τον καιρό της πληροφόρησης δεν γίνεται να είσαι “ανίδεος και χορτάτος”. Δεν μπορώ να είμαι ευτυχής όταν υπάρχουν δυστυχισμένοι. Η προσφυγιά χτυπάει την πόρτα μας. Τι θα κάνουμε; Θα χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο; Τα πνιγμένα προσφυγόπουλα είναι δικά σου και δικά μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις