Mετά μια προσωρινή ανακωχή και μια συγγνώμη, ο Αλέξανδρος Ρήγας και η Άννα Παναγιωτοπούλου θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, με τον σεναριογράφο να φέρεται να ζητά 100.000 ευρώ από την ηθοποιό ως ηθική αποζημίωση.

Όλα άρχισαν την περασμένη εβδομάδα όταν η Άννα Παναγιωτοπουλου σε τηλεοπτική συνέντευξη της χαρακτήρισε τον σεναριογράφο, ηθοποιό και σκηνοθέτη «τέρας», κατηγορώντας τον για απάτη και υποστηρίζοντας πως της πήρε το έργο «Glorious» μέσα από τα χέρια, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς δουλειά: «Αυτό ήταν απάτη, το λέω και το εννοώ. Μου πήραν ένα έργο κανονικά. Μου είπαν χωρίς λόγο στη δεύτερη πρόβα, ενώ κράταγα το χαρτί, “θέλουμε ποινική ρήτρα γιατί δεν θα μάθεις τα λόγια σου ποτέ”. Σε μένα, 100 χρόνια ηθοποιός, δεν έτυχε ποτέ να μην μάθω τα λόγια μου. Και αυτό το είπε ο Ρήγας. Αυτό δεν το έχω πει ποτέ, τώρα το λέω πρώτη φορά και δεν μου αρέσει που το λέω αλλά αυτό δεν είναι μια παρεξήγηση, είναι απάτη. Μου πήρε το έργο, έχει πάρει αυτός τα δικαιώματα του έργου και μπορεί να το ανεβάσει όποτε θέλει και με άφησε χωρίς δουλειά. Δεν είναι παρεξήγηση, είναι ένα τέρας! Έχω πάει ήδη δικαστικά και περιμένω να προχωρήσει» είχε αναφέρει στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά».

Απαντώντας με μία μακροσκελή επιστολή σε επιθετικό ύφος, ο Αλέξανδρος Ρήγας υποστήριξε με την σειρά του ότι η ηθοποιός παρουσίαζε προβλήματα εκμάθησης του ρόλου της και συλλάβιζε το κείμενό της με δυσκολία, ενώ κινήθηκε και νομικά, στέλνοντας εξώδικο στην Άννα Παναγιωτοπούλου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, εκείνη ανακάλεσε τους χαρακτηρισμούς.

Στο εξώδικο αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon «Αποκαλυπτικά» προβλήθηκε αποκλειστική συνέντευξη δική σας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερθήκατε στο πρόσωπο το δικό μου με τρόπο εξόχως συκοφαντικό και δυσφημιστικό και με χαρακτηρισμούς έντονα προσβλητικούς και απαξιωτικούς της τιμής και της υπόληψης μου.

Με χαρακτηρίσατε ρητώς ως κλέφτη και απατεώνα και αναφερθήκατε επί της ουσίας σε γεγονότα που μόνο στη φαντασία σας έλαβαν χώρα και είναι ψευδή και παντελώς ανυπόστατα.

Αναφερθήκατε σε υποτιθέμενη κλοπή θεατρικού έργου από μέρους μου (πρόκειται για το θεατρικό έργο Glorious), παρείχατε δημοσίως στον τηλεοπτικό αέρα τα στοιχεία της ταυτότητας μου και ισχυριστήκατε ψευδώς και ανακριβώς ότι δήθεν σας άφησα χωρίς δουλειά».

Και στη συνέχεια σημειώνει: «όπως αφήσατε έμμεσα αλλά σαφέστατα να εννοηθεί με τους ψευδέστατους ισχυρισμούς σας. Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου αποκτήθηκαν νόμιμα με αγορά από το Λονδίνο, χωρίς καμία δική σας συμμετοχή. Εγώ κατέβαλα εξ ιδίων το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό για τα δικαιώματα του έργου και επακολούθησε η συμφωνία προκειμένου να αναλάβει την παραγωγή ο κύριος Μαροσούλης, όλα δε τα παραπάνω αποδεικνύονται από νόμιμα παραστατικά και αποδείξεις που έχουν εκδοθεί μεταξύ εμού και της ΣΟΠΕ».

Το εξώδικο καταλήγει: «είναι σαφές από τα παραπάνω ότι ο μοναδικός τρόπος στοιχειώδους αποκατάστασης της τρωθείσης τιμής και υπολήψεως μου είναι η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη. Σας δηλώνω ότι προσφεύγω άμεσα στην αστική και ποινική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα θα ασκήσω αγωγή για τη χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί και θα καταθέσω μήνυση – έγκληση εναντίον σας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης , παραλλήλως σας απαγορεύω να αναφερθείτε με οιονδήποτε τρόπο δημοσίως στο πρόσωπό μου σε σχέση με την επίδικη υπόθεση όπως έχει αυτή αποτυπωθεί εννοείται στη φαντασία σας και μόνο και όπως επιχειρήσατε ψευδώς και δολίως να τη μεταφέρετε στο τηλεοπτικό κοινό, σε διαφορετική περίπτωση αν δηλαδή προβείτε σε οποιαδήποτε δημόσια αναφορά στο πρόσωπό μου θα προσφύγω εναντίον σας ζητώντας και τη λήψη του κατάλληλου ασφαλιστικού μέτρου για τη στοιχειώδη προστασία μου με απειλή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης εναντίον σας».

Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πόλεμος συνεχίζεται: απαιτώντας αποκατάσταση της προσωπικής και επαγγελματικής του τιμής, ο Αλέξανδρος πρόκειται να διεκδικήσει από την πρώην συνεργάτιδα και φίλη του αποζημίωση για ηθική βλάβη 100.000 ευρώ, καταλογίζοντάς της επαγγελματική ανεπάρκεια! Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σκοπεύει να υποβάλλει μήνυση εναντίον της, ενώ, ταυτόχρονα, θα καταθέσει αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μην αναφερθεί ξανά στο όνομά του!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις