Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι προσπάθησε να ζωγραφίσει το τέλειο γυναικείο πρόσωπο και έφτασε πολύ κοντά με το πορτρέτο της Μόνα Λίζα. Πλαστικοί χειρουργοί έχουν βγάλει ολόκληρες περιουσίες υποσχόμενοι να κάνουν τις πελάτισσές τους «τέλειες».

Τι σημαίνει όμως τελειότητα για ένα ανθρώπινο πρόσωπο;

Η Φλοράνς Κολγκέιτ έχει την ομορφιά που πολλές γυναίκες θα αδρά για να αποκτήσουν. Την ομορφιά που καλλιτέχνες, επιστήμονες και μαθηματικοί αγωνίζονται εδώ και αιώνες να για κατανοήσουν. Η 21χρονη έχει ένα απόλυτα συμμετρικό πρόσωπο, με μεγάλα μάτια, σαρκώδη χείλη και έντονα ζυγωματικά.

Το πρόσωπό της έχει τις ιδανικές αναλογίες, στο σχήμα ματιών, την απόσταση ανάμεσά τους, το στόμα, το μέτωπο και το πηγούνι.

Η Φλοράνς κατάγεται από μια βρετανική παραθαλάσσια πόλη, σπούδασε στο Ντόβερ Grammar School και εργάστηκε μια θέση εργασίας στο Middle Street Fish Bar.

Το 2012, κέρδισε έναν διαγωνισμό φυσικής ομορφιάς της εταιρείας Lorraine Cosmetics. Και ξαφνικά έγινε διάσημη παγκοσμίως αφού δεν είχε απλά ένα όμορφο πρόσωπο αλλά αυτό που η επιστήμη θεωρεί το τέλειο πρόσωπο.

Οι ερευνητές που μελετούν την ελκυστικότητα λένε ότι σε ένα τέλειο γυναικείο πρόσωπο, η απόσταση μεταξύ των ματιών είναι το 46% της απόστασης από το ένα αφτί μέχρι το άλλο. Στο πρόσωπο της Φλοράνς η απόσταση αυτή είναι 44%, αγγίζοντας το τέλειο.

Παράλληλα, η ιδανική απόσταση μεταξύ των ματιών και στόματος θα πρέπει να είναι το ένα τρίτο του μήκους του προσώπου. Της Φλοράνς είναι 32,8%.

Κατά τα άλλα η Φλοράνς είναι ένα ταπεινό και προσγειωμένο κορίτσι και αποδίδει την ομορφιά της στην αυτοπεποίθησή της και την εσωτερική της ευτυχία.