Σε συνέντευξη που έδωσε ο καλιφορνέζος μουσικός Φλι, μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, στο SiriusXM Pearl Jam Radio είπε ότι θα πρέπει να θρηνούμε για την κατάσταση που επικρατεί στην ροκ μουσική, επισημαίνοντας ότι «είναι νεκρή με πολλούς τρόπους».

Μιλώντας στον κιθαρίστα των Pearl Jam, Μάικ ΜακΚρίντι, ο Φλι ( το κανονικό του όνομα είναι Michael Peter Balzary) θυμήθηκε τις ημέρες δόξας που πέρασε η μπάντα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90, λέγοντας ότι «θυμάμαι πόσο ενθουσιασμός επικρατούσε όταν ανεβαίναμε στη σκηνή με τους Pearl Jam και με τους Smashing Pumpkins, μόνο και μόνο επειδή ήταν μία συναρπαστική στιγμή για τη ροκ μουσική. Πολλές φορές, ιδιαίτερα πρόσφατα, βλέπω ότι η ροκ μουσική ως είδος έχει πεθάνει με πολλούς τρόπους. Δεν έχει τίποτα να πάρει από εμάς και τους Pearl Jam, γιατί προφανώς πιστεύω ότι είμαστε παρόμοιες μπάντες που έχουν πραγματική ενέργεια».

Ο Φλι, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «The Guardian», είπε ακόμα ότι όταν είχε εκδηλώσει την επιθυμία να κάνει ένα ροκ συγκρότημα τού είχαν πει «είσαι τρελός» κι ότι ποτέ δεν θα είχε «μία αξιοπρεπή δουλειά» και τότε εγώ είπα «εμένα μου αρέσει, δεν με νοιάζει, αυτό θέλω να κάνω, αυτό είναι τα πάντα για μένα». Όπως είπε ήταν πάντα ένα μοναχικό, νευρωτικό παιδί και η πανκ ροκ μουσική του έδωσε ένα «σπίτι».

Αυτό που έζησε τότε εκείνος είναι σε αντίθεση, όπως σημείωσε, με αυτό που συμβαίνει τώρα. «Σήμερα αν αποφασίσει κάποιος ότι θέλει να κάνει ένα ροκ συγκρότημα, είναι θαυμάσιο. Θα προσλάβει έναν σύμβουλο για να του φτιάξει την εικόνα, έναν δικηγόρο κι έναν μάνατζερ κι όλοι μαζί θα δουν τι μπορεί να γίνει. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να βγάλει κανείς χρήματα».

Οι Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσουν το ενδέκατο άλμπουμ τους, με τίτλο The Getaway, τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις