Συνέχισαν την ημιτελή συναυλία στο τραγικό Μπατακλάν

Συνέχισαν την ημιτελή συναυλία στο τραγικό Μπατακλάν
«Καλησπέρα Παρίσι, είμαστε έτοιμοι». Με τα λόγια αυτά ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Eagles of Death Metal», Τζέσι Χιούγκς υποδέχτηκε το κοινό του Παρισιού για να ολοκληρωθεί η συναυλία που έμεινε στη μέση, με τον πιο τραγικό τρόπο τον περασμένο Νοέμβριο, στο θέατρο Μπατακλάν.

Τότε κι ενώ η μπάντα ήταν στη σκηνή, τρομοκράτες εισέβαλαν στο χώρο και κατάφεραν να σκοτώσουν 90 άτομα και να τραυματίσουν δεκάδες ακόμα. Για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης αλλά και για τους επιζώντες εκείνης της βραδιάς η καλιφορνέζικη μπάντα επέστρεψε όπως είχε υποσχεθεί στο Παρίσι.

Η παράσταση τα είχε όλα, φόβο, συγκίνηση, οργή και πόνο και συχνά τα μέλη του συγκροτήματος δάκρυζαν πάνω στη σκηνή, ενώ ψυχολόγοι βρίσκονταν στο θέατρο για να παράσχουν βοήθεια στο κοινό αν προέκυπτε ανάγκη.

«Είμαι κολλημένος με σένα, είμαι παριζιάνος τώρα», φώναζε ο Χιούγκς. Η μπάντα είχε υποσχεθεί να καταπολεμήσει την τρομοκρατία με τη «διασκέδαση», και ήταν αποφασισμένη να το πράξει με κάθε τρόπο.

Μετά από την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης μετά από το πρώτο τραγούδι, το συγκρότημα συνέχισε παίζοντας «σκληρό» ροκ, παραλείποντας σκόπιμα το τραγούδι «Devil» των Κις, που ερμήνευαν την ώρα της επίθεσης τον Νοέμβριο του 2015.

Λάμπρος Παπαθανασίου (ΑΜΠΕ)