Ο Αντώνης Καφετζόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα, που είπε ότι θα «μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της να παίζει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου» στην τηλεοπτική εκπομπή «Το πρωινό».

Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι θα έπρεπε να σταματήσουν να παίζονται παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και ότι θα έπρεπε να λειτουργεί μόνο ως αρχαιολογικός χώρος.

«Η γνώμη μου είναι ότι η Επίδαυρος πρέπει να κλείσει και να σταματήσουν οι άνθρωποι να της συμπεριφέρονται σαν να είναι ένα θεατράκι. Να καρφώνουν τα καρφιά και να κάνουν τέτοια πράγματα. Η Επίδαυρος είναι ένα πολύ σοβαρό μνημείο από την αρχαιότητα και πρέπει να παραμείνει ένα μνημείο, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο, τίποτα άλλο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζουμε στην Επίδαυρο, κανένας απολύτως. Είμαι της άποψης ότι οι αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να είναι αρχαιολογικοί χώροι. Εκτάκτως μπορεί να συμβαίνουν εκδηλώσεις, όπως συμβαίνουν στους στύλους του Ολυμπίου Διός…

Στον Παρθενώνα δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πηγαίναμε να κάνουμε καραγκιοζιλίκια με χλαμύδες επειδή έτυχε να είναι στο κέντρο της πόλης. Το σεβόμαστε αυτό. Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να σεβαστούμε και την Επίδαυρο. Το λέω πάρα πολλά χρόνια αυτό και έχω δημιουργήσει πολλές αντιπάθειες σε συναδέλφους μου οι οποίοι θεωρούν ότι είναι απευθείας κληρονόμοι του Ευριπίδη. Δεν είναι! Κανένας μας δεν είμαι!», είπε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις