Οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές γνωριμιών αποκτούν όλο και πιο κεντρικό ρόλο στη διαδικασία του φλερτ, στις σύγχρονες κοινωνίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα τα δύο φύλα προσεγγίζουν διαφορετικά το νέο εργαλείο.

Πρόκειται για μελέτη ομάδας ερευνητών από τα Πανεπιστήμια του Μπινχάμπτον, της Μασαχουσέτης στο Λόουελ και το Northeastern University, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Network Analysis and Mining, προτείνοντας έναν νέο τρόπο υπολογισμού της πιθανής συμβατότητας των χρηστών ιστοσελίδων και εφαρμογών γνωριμιών.

Στα πλαίσια της δουλειάς τους, οι ερευνητές έκαναν και κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σχετικά με τις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τα δύο φύλα, σε αυτά τα διαδικτυακά περιβάλλοντα, όταν αναζητούν πιθανούς συντρόφους.

Όπως διαπιστώθηκε, οι άντρες τείνουν να είναι πιο επιθετικοί, στέλνοντας περισσότερα μηνύματα, ενώ οι γυναίκες κινούνται πιο στρατηγικά, επικοινωνώντας στοχευμένα με πιθανούς συντρόφους.

Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από μία εκ των μεγαλύτερων ιστοσελίδων γνωριμιών στην Κίνα και δημιούργησαν ένα “αμοιβαίο σύστημα σύστασης πιθανών συντρόφων”, το οποίο ισχυρίζονται ότι ζευγαρώνει χρήστες οι οποίοι είναι πιθανό να ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο και να ανταλλάξουν μηνύματα, καλύτερα από τα υπάρχοντα.

Ειδικότερα, οι άνδρες έτειναν να επικεντρώνονται στο δικό τους συμφέρον, παραμένοντας επικεντρωμένοι στις δικές τους επιθυμίες και αγνοώντας το κατά πόσο οι άλλοι χρήστες τους αξιολογούν ως ελκυστικούς, ενώ οι γυναίκες ήταν πιο ευσυνείδητες, αντιλαμβανόμενες καλύτερα εάν οι πιθανοί σύντροφοι τις θεωρούν γοητευτικές ή όχι.

Συμπερασματικά, όπως δήλωσε ο υποψήφιος διδάκτωρ και εκ των συγγραφέων της μελέτης, Shuangfei Zhai:

“Οι άνδρες αρέσκονται στο να στείλουν πολλά μηνύματα σε ελκυστικές γυναίκες, αλλά δεν λαμβάνουν πολλές απαντήσεις. Οι γυναίκες, έχουσες επίγνωση του εαυτού τους, τείνουν να λαμβάνουν υπόψη τους την πιθανότητα να λάβουν απάντηση από τον χρήστη στον οποίο στέλνουν μήνυμα. [Έτσι] τα μηνύματά τους έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να απαντηθούν“.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις