Ο γνωστός συγγραφέας Τρούμαν Καπότε προκαλεί μετά θάνατον, καθώς οι στάχτες του, που περιέχονται σε ένα σκαλιστό ιαπωνικό κουτί, θα δημοπρατηθούν στο Λος Άντζελες, με τιμή εκκίνησης τα 2.000 δολλάρια.

Η κίνηση αυτή σίγουρα εγείρει αντιδράσεις, καθώς πολλοί αναρωτιούνται κατά πόσον ο συγγραφέας του «Εν Ψυχρώ» θα την εκτιμούσε, όμως ο άνθρωπος που διοργανώνει τη δημοπρασία υποστηρίζει ότι είναι σίγουρος για την υποθετική αποδοχή του. «Με άλλους διάσημους αυτή η κίνηση δεν θα ήταν ωραία, αλλά ξέρω 100% ότι ο συγκεκριμένος θα συμφωνούσε», λέει ο πρόεδρος της εταιρίας που θα διεξαγάγει τη δημοπρασία, Ντάρεν Τζούλιεν, στη Guardian.

«Του άρεσε πολύ να δημιουργεί αφορμές για να διαβάζει το όνομά του στις εφημερίδες. Νομίζω ότι θα λάτρευε το ότι ακόμα και σήμερα παραμένει στα πρωτοσέλιδα. Στην περίπτωση αυτή δηλαδή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί αυτή η κίνηση ενσαρκώνει ακριβώς τι ήταν ο Τρούμαν Καπότε και τι του άρεσε να κάνει. Είχε πει άλλωστε ότι δεν θα ήθελε οι στάχτες του να κάθονται σε ένα ράφι. Άρα αυτός είναι ένας διαφορετικός τρόπος να τιμήσουμε την επιθυμία του και να διαιωνίσουμε τις περιπέτειες του Καπότε».

«Μακάρι ο αγοραστής να είναι από τη Νέα Υόρκη για να επιστρέψει σπίτι του. Ή κάποιος που ταξιδεύει πολύ ώστε να τον πάρει μαζί του», καταλήγει ο Τζούλιεν.

Είναι σίγουρο ότι όσο ζωηρή φαντασία κι αν είχε ο συγγραφέας του «Breakfast at Tiffany’s», δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια μέρα θα κατέληγε ο ίδιος αντικείμενο δημοπρασίας σε μια αποθήκη κάπου στο Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις