Με μια εμπεριστατωμένη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, ο Mιχάλης Χατζηγιάννης δικαιώθηκε για την υπόθεση με τα εμβάσματα των 5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε βγάλει παράνομα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε άκυρα τα πρόστιμα της εφορίας, η οποία καλείται να του επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθείσες όλες τις δόσεις που πλήρωσε μέχρι σήμερα, ποσό περίπου 750.000€, καθώς και να άρει κάθε αναγκαστικό μέτρο σε βάρος του.

Η υπόθεση συζητήθηκε στο διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον περασμένο Μάιο υπό το χειρισμό της ειδικής σε φορολογικές υποθέσεις δικηγόρου, Ευαγγελίας Μάντζου, κι αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον η σχετική απόφαση λόγω του πιλοτικού χαρακτήρα της.

Η δικηγόρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη πέτυχε να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση που θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις φορολογικές αρχές της χώρας.

«Εξαρχής τόσο εγώ όσο και ο κύριος Μιχάλης Χατζηγιάννης είχαμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία αποτελεί ανάχωμα στους ελέγχους των φορολογικών οργάνων» δήλωσε η ίδια αποκλειστικά στο star.gr.

Να σημειωθεί επίσης ότι η εκδοθείσα τον Ιούλιο εισαγγελική πρόταση δεν είχε λάβει υπόψιν της την μεταγενέστερη δημοσιευθείσα απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Πηγή: Star.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις