Το Χόλιγουντ είναι “αδιαμφισβήτητα ρατσιστικό”, υποστηρίζει ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών “Χάρι Πότερ”, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC αναζωπυρώντας τη συζήτηση για την απουσία μαύρων ηθοποιών από πρωταγωνιστικούς ρόλους και από τα βραβεία Όσκαρ.

“Ναι, αδιαμφισβήτητα”, απάντησε ο 27χρονος Ράντκλιφ όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ρατσισμός στην κινηματογραφική βιομηχανία. “Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε σε μια πολύ, πολύ προοδευτική βιομηχανία, όμως υπολειπόμαστε σε όλους τους τομείς”, συνέχισε.

Ο Ράντκλιφ αναφέρθηκε επίσης στον (-)ισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε μια βιομηχανία όπου κυριαρχούν οι άνδρες. Οι σεναριογράφοι “δεν κάνουν καμία προσπάθεια” να γράψουν ρόλους αντάξιους για τις γυναίκες ηθοποιούς, υποστήριξε. Όμως “επειδή μιλάμε ανοιχτά, αυτά τα πράγματα θα αλλάξουν”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων για τα Όσκαρ.

Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τις φήμες που τον θέλουν να ερμηνεύει και πάλι τον Χάρι Πότερ, σε μια κινηματογραφική προσαρμογή του θεατρικού έργου στο οποίο πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα, απάντησε ότι “δεν του το ζήτησε κανείς και φυσικά δεν σκέφτεται ότι θα το έκανε σήμερα”.

“Πέρασαν μόνο έξι χρόνια (μετά την ολοκλήρωση της τελυταίας ταινίας της σειράς) και εκτιμώ πραγματικά το γεγονός ότι μπορώ να κάνω πολλά άλλα πράγματα. Ίσως σε 30 χρόνια να σκέφτομαι διαφορετικά. Θα γυρίσουν ένα ριμέικ και θα μπορώ να παίξω τον πατέρα (του Χάρι Πότερ) ή κάποιον άλλο ρόλο”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις