Μπλέικ Σέλτον, Μιράντα Λάμπερτ, Γουίλι Νέλσον, Ντόλι Πάρτον, Κιθ Ούρμπαν, Κάρι Άντεργουντ και 25 ακόμη τραγουδιστές της κάντρι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια των CMA Awards (Country Music Association Awards).

Σε ένα μουσικό βίντεο τραγουδιστές της κάντρι της νέας και της παλαιότερης γενιάς ερμηνεύουν τρία από τα γνωστότερα τραγούδια του συγκεκριμένου μουσικού είδους, «Take Me Home, Country Roads», «On The Road Again» και «I Will Always Love You».

Παραγωγοί του μουσικού βίντεο είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Κάντρι Μουσικής (CMA) και o βραβευμένος από την CMA, μουσικός παραγωγός, συνθέτης και τραγουδιστής, Σέιν ΜακΆναλι.

«Δεν νομίζω ότι ένα τραγούδι θα μπορούσε να αποδώσει όλη τη μουσική, γι αυτό σκέφτηκα να κάνω ένα μουσικό mashup από κάποια τραγούδια και να τα συνδυάσω», δήλωσε ο βραβευμένος με Grammy σκηνοθέτης του μουσικού βίντεο «Forever Country», Τζόσεφ Καν στο CNN.

«Μου είπαν ότι ποτέ δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Πρότεινα κάτι τρελό και ο Σέιν ΜακΆναλι το έκανε πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Ο ΜcAnally έχει γράψει τα τελευταία χρόνια πολλές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του «Mama’s Broken Heart» της Λάμπερτ το 2011.

«Πραγματικά είναι σαν να μπαίνω μέσα σε ένα όνειρο μαζί με όλους τους ήρωές μου», είπε ο ΜακΆναλι.

«Δεν μπορώ να βλέπω το βίντεο χωρίς να κλαίω. Θυμάμαι ότι παρακολουθούσα τα βραβεία CMA από τότε που ήμουν πέντε ετών και το να βλέπω όλα τα πρόσωπα, να ακούω όλες τις φωνές μαζί, είναι ονειρικό», ανέφερε.Η κάντρι είναι είδος αμερικάνικης λαϊκής μουσικής που ξεκίνησε από τις αγροτικές περιοχές των νοτίων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη δεκαετία του 1920. Οι ρίζες της βρίσκονται στην παραδοσιακή μουσική της Ιρλανδίας, Σκωτίας και Αγγλίας.

Περιλαμβάνει μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια με γενικά απλές φόρμες και αρμονίες. Το 2009 η κάντρι ήταν το πιο δημοφιλές είδος μουσικής κατά τη βραδινή ραδιοφωνική ώρα αιχμής και το δεύτερο πιο δημοφιλές κατά την πρωινή ραδιοφωνική ώρα αιχμής στις ΗΠΑ.

Η τελετή απονομής των βραβείων CMA θα μεταδοθεί ζωντανά από το ABC στις 2 Νοεμβρίου.

Για μία ακόμη χρονιά παρουσιαστές θα είναι οι τραγουδιστές της κάντρι Κάρι Άντεργουντ και Μπραντ Πέσλεϊ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις