Αν έχετε κάνει σχέδια για το επόμενο Σαββατοκύριακο, μην είστε και τόσο σίγουροι ότι θα μπορέσετε να τα πραγματοποιήσετε. Την Παρασκευή θα συμβεί ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο και σύμφωνα με διάφορους συνωμοσιολόγους, ενδέχεται να φέρει και το τέλος του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε τουλάχιστον.

Το φαινόμενο αυτό είναι ονομάζεται «μαύρο φεγγάρι» και θα καλύψει με σκοτάδι το δυτικό ημισφαίριο την Παρασκευή το βράδυ.

Οι «ειδικοί» το συνδέουν με την Αποκάλυψη και ανησυχούν πως μετά την ηλιακή έκλειψη- το «δαχτυλίδι της φωτιάς» – την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, το «μαύρο φεγγάρι» που θα συμβεί λίγες εβδομάδες μετά μπορεί να απελευθερώσει άγνωστες κοσμικές δυνάμεις και να σημάνει την καταστροφή του κόσμου.

Η θεωρία τους βασίζεται κυρίως στις αμέτρητες αναφορές της Βίβλου στο φεγγάρι, τον ήλιο και τα άστρα και ιδίως στην αναφορά του ευαγγελιστή Λουκά όπου αναφέρει «θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στα αστέρια» τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα «οι καρδιές των ανθρώπων να γεμίσουν φόβο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express στο Facebook έχουν ήδη αρχίσει να υπάρχουν σχόλια αναφορικά με το μαύρο φεγγάρι με τα περισσότερα να λένε πως «σημάδια μας αφήνουν να καταλάβουμε πως ο Ιησούς έρχεται σύντομα».

Το μαύρο φεγγάρι συμβαίνει όταν έχουμε δυο πανσέληνους μέσα στον ίδιο μήνα, με το δεύτερο φεγγάρι να είναι αόρατο καθώς η φωτεινή του πλευρά δεν φαίνεται από τη Γη. Το μπλε φεγγάρι είναι ακριβώς το αντίθετο, όταν συμβαίνουν δυο νέα φεγγάρια σε ένα μήνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις