Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο γνωστός ηθοποιός συνεργάζεται απόλυτα με τις αρχές στην υπόθεση του Μαλαισιανού κυκλώματος υπεξαίρεσης χρημάτων που φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει την ταινία «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ».

Ο Ντι Κάπριο αναμένει την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τα κεφάλια που επενδύθηκαν στην ταινία του ή δωρήθηκαν στον περιβαλλοντικό οργανισμό του και δήλωσε πως, αν αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι προϊόν υπεξαίρεσης και αν του ζητηθεί, είναι διατεθειμένος να τα επιστρέψει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το συνταξιοδοτικό κεφάλαιο 1MDB δημιουργήθηκε το 2009 από ανθρώπους προσκείμενους στον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, τον Najib Razak.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 1.3 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα που υπεξαιρέθηκαν. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ένα ιδιωτικό αεροπλάνο, ακριβά σπίτια σε Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια καθώς και πίνακες του Βαν Γκογκ και του Μονέ.

Ο ΟΗΕ δημόσια στήριξε τον ηθοποιό, δηλώνοντας πως συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για την επίλυση του θέματος και τον ευχαρίστησε και πάλι για τις προσπάθειες του στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ο ελβετικός οργανισμός «Bruno Mans Fund», που ζήτησε την παραίτηση του Ντι Κάπριο από το ρόλο του ως πρεσβευτής του ΟΗΕ, δέχτηκε την εξήγηση του ηθοποιού αλλά τόνισε πως παραμένουν ακόμα αναπάντητα καίρια ερωτήματα.

«Η δημόσια δήλωση του Ντι Κάπριο αφήνει αναπάντητα βασικά ερωτήματα. Πόσα χρήματα ακριβώς πήρε ο ηθοποιός και ο οργανισμός του από τους εν λόγω Μαλαισιανούς αξιωματούχους και γιατί δεν τα έλεγξε πριν τα αποδεχθεί; Αν και εκτιμούμε τόσο τη δήλωση του όσο και τη συνεργασία του με το υπουργείο Δικαιοσύνης, πιστεύουμε ακράδαντα πως υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να κάνει για να κλείσει αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία του Χόλιγουντ» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ελβετικός οργανισμός και επίσης αναρωτήθηκε αν ο Ντι Κάπριο προτίθεται να επιστρέψει τα 25 εκατ. δολάρια που έλαβε ως αμοιβή για την ταινία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις