Ο ηθοποιός Σταύρος Μαυρίδης έκλεισε το κινητό του από την Τρίτη και δεν έδινε κανένα σημείο ζωής με αποτέλεσμα να τον αναζητούν εναγωνίως οι φίλοι του, καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, καθώς δεν έβρισκε δουλειά στον χώρο της υποκριτικής και έβγαζε τα προς το ζην κάνοντας άλλες δουλειές.

Τελικά ο ηθοποιός, γνωστός από τη συμμετοχή του σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως τα «Εγκλήματα», εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής, από την κάμερα της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» του καναλιού «Ε», σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στα σκαλιά της πολυκατοικίας του, στην πλατεία Κυψέλης.

Ιδιαίτερα δυσάρεστη εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που επέλεξε να παρουσιάσει το θέμα η εκπομπή και ο παρουσιαστής της Μένιος Φουρθιώτης.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καλαντζής στο Lionews:

Μία από τις χειρότερες σελίδες της ελληνικής τηλεόρασης γράφτηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Ε, ανάμεσα σε τηλεπωλήσεις σκευάσματος για ευεξία και «κοινωνικό κουτσομπολιό», έβγαλε με τη βία έναν ψυχολογικά εύθραυστο ηθοποιό να αναγγέλλει ότι πρόκειται να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη είχε ζωντανή σύνδεση με το σπίτι του ηθοποιού Σταύρου Μαυρίδη, ο οποίος φερόταν στα social media να μην έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες.

Μετά από ένα τηλεοπτικό θρίλερ που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατά την οποία οι συντελεστές της εκπομπής καλλιεργούσαν το συμπέρασμα ότι ο ηθοποιός ίσως να έχει αυτοκτονήσει μέσα στο σπίτι του, ο παρουσιαστής της εκπομπής ανήγγειλε ότι η ρεπόρτερ του κατάφερε να βρει «σε ποια κατάσταση είναι ο ηθοποιός αλλά είναι σοκαριστικό και πρέπει να επεξεργαστούμε τις εικόνες». Το μυαλό όλων βέβαια πήγε στο χειρότερο σενάριο.

Ο παρουσιαστής δεν καθησύχασε κανέναν αλλά καλλιέργησε την αγωνία: «Δεν θα σας πω τώρα κάτι, θα πάμε πρώτα στο διαγωνισμό μας με τα πλούσια δώρα και μετά το διαφημιστικό διάλλειμα θα δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες».

Με την επαναφορά από τις διαφημίσεις, ο παρουσιαστής συνέχισε να παρατείνει την αγωνία, λέγοντας ότι πρέπει να «επεξεργαστεί το υλικό» πριν το προβάλλει γιατί είναι σοκαριστικό. «Εντωμεταξύ τηλεφωνήστε εσείς στο νούμερο για να πάρετε ένα τόνο πετρέλαιο δωρεάν, αφού αγοράσετε το σκεύασμα τσουκνίδας».

Όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να «αποκαλύψει» το θρίλερ του, είπε με περηφάνια ότι η ρεπόρτερ του είχε ξεσηκώσει την γειτονιά με χτυπήματα στην πόρτα του ηθοποιού και αυτός είχε αναγκαστεί να ανοίξει. «Δείτε το βίντεο που έχουμε επεξεργαστεί!»

Στο βίντεο φαινόταν ένας πραγματικά ψυχολογικά καταβεβλημένος άνθρωπος που έδειχνε να έχει παραιτηθεί από τη ζωή.

«Που είναι το κομμάτι που λέει ότι θα αυτοκτονήσει;» οργίστηκε on air ο παρουσιαστής;

«Δεν θέλουμε να πούμε στον αέρα τι ακριβώς μας είπε», προσπάθησε να δικαιολογηθεί η ρεπόρτερ.

«Όχι, πρέπει να ακουστεί, να τρέξουν οι υπηρεσίες και οι συγγενείς του, να ακουστεί τώρα! Βάλτε το να ακουστεί!», επέμεινε ο παρουσιαστής.

Και το απόσπασμα έπαιξε και μία και δύο φορές στον αέρα.

Ένας συντετριμμένος άνθρωπος να λέει ότι σύντομα θα ανακοινώσει πότε θα κάνει την «περίφημη αυτοκτονία» του.

Όλο αυτό το θέαμα, ο παρουσιαστής το επένδυσε με μηνύματα «που είναι κοινωνικές υπηρεσίες; Που είναι το κράτος;», ενώ οι πιο έμπειρες κυρίες από το πάνελ προσπαθούσαν να «μαζέψουν» την βαρβαρότητα του τηλεοπτικού θεάματος, κάνοντας γενικεύσεις.

Όταν κάποια στιγμή, ο παρουσιαστής ολοκλήρωσε το «κοινωνικό έργο» του, πέρασε στην επόμενη «είδηση», για το πώς κατάφερε ένας γνωστός δημοσιογράφος να χάσει πολλά κιλά…

Πικρό συμπέρασμα: η τηλεοπτική χυδαιότητα δεν γνωρίζει όρια. Το οξύμωρο είναι ότι από αυτή τη χυδαιότητα μπορεί τελικά να σωθεί μία εύθραυστη ζωή, καθώς όπως φαίνεται δεν λειτουργούν υποτυπωδώς ούτε το κοινωνικό κράτος ούτε η αλληλεγγύη που θα έπρεπε να δίνουν λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις χωρίς «πάρτε τηλέφωνο για να αγοράσετε εκχύλισμα τσουκνίδας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις