Μελομακάρονα. Το πιο δημοφιλές και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό! Αν θέλεις φέτος να φτιάξεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που έχεις κάνει (ή φάει) ποτέ, διάβασε τα παρακάτω tips και δες την αναλυτική συνταγή.

Tips για τέλεια μελομακάρονα

-Αν θέλεις τα μελομακάρονά σου να είναι λίγο μελωμένα άφησε τα (κατά τη διάρκεια του μελώματος) μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν φυσαλίδες, διαφορετικά τα αφήνεις περισσότερη ώρα.

Για να μην σου “σπάσουν” την ώρα που θα τα μελώνεις, θα πρέπει το ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι) να είναι ζεστό και το άλλο κρύο, για παράδειγμα κρύο σιρόπι και ζεστά μελομακάρονα κατευθείαν από τον φούρνο.

-Προσοχή στο ψήσιμο! Θα πρέπει να ψήσεις τα μελομακάρονα μέχρι να πάρουν χρώμα, όχι παραπάνω, γιατί μετά δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.

-Ένα παραδοσιακό μυστικό για πιο νόστιμα μελομακάρονα είναι το εξής: Αφού έχεις πλάσει τη ζύμη, πριν φτιάξεις το σχήμα του μελομακάρονου, βάλε ένα ολόκληρο καρύδι στη μέση της ζύμης (ολόκληρο, όχι τριμμένο) και μετά πλάσε το μελομακάρονο. Το μελομακάρονο και θα πάρει την γεύση από το καρύδι αλλά και θα είναι σαν γεμιστό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις