Οι δίπλες είναι ένα Ελληνικό επιδόρπιο με κύριο συστατικό λεπτή ζύμη, που πιστεύεται ότι προέρχεται από την Πελοπόννησο. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται μέλι αντί για σιρόπι και οι δίπλες αρωματίζονται με κανέλα και προστίθεται ψιλοκομμένο καρύδι.

Οι δίπλες μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα, αλλά τα πιο κοινά είναι σπιράλ, φιόγκοι και λουλούδια.

Μια πιο σύγχρονη εκδοχή για τις δίπλες με λίγο έξτρα τζίντζερ στο σιρόπι. Θα τη λατρέψεις!

Υλικά:

Για τις δίπλες

5 αβγά
2 βανίλιες
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ψιλοκομμένη καρυδόψιχα ή φυστίκι
κανέλα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι

500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
1 φλιτζάνι νερό
½ κ.γ. τζίντζερ
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις