Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου, από τον πρώτο του γάμο, μετά την απολογία του για την υπόθεση της φερόμενης ως σπείρα εκβιαστών.

Ο 46χρονος Αλέξανδρος Γερολυμάτος είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής Τάε Κβον Ντο και σύμφωνα με τον δικηγόρο του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος γιος από τον πρώτο γάμο του τραγουδιστή αρνήθηκε ότι γνώριζε για εκβιάσεις, ενώ σε βάρος του δεν φαίνεται να προκύπτουν ισχυρά στοιχεία για την εμπλοκή του με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία τριών χιλιάδων ευρώ.

Μαζί με τον πεθερό του, ηλικίας 65 ετών και έναν 49χρονο κατηγορούνται ως μέλη σπείρας που απειλούσε μεσίτες, εργολάβους και κατασκευαστές με σκοπό να λαμβάνει μεσιτείες για ακίνητα που είχαν πωλήσει άλλοι!

Ο 49χρονος ειναι ο μονος που κρίθηκε προφυλακιστέος απο τους τρεις κατηγορουμενους. Σε αυτόν αποδίδεται έκρηξη που έγινε στο αυτοκίνητο ενός εκ των θυμάτων, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού.

Ο πεθερός του 46χρόνου είναι μεσίτης και συνεργαζόταν με δύο εργολάβους και αφέθηκε επίσης ελευθερος με απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα σε ΑΤ και εγγύηση 3.000 ευρώ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Γιώργος Γερολυμάτος μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.

Όπως είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος διότι η δικαιοσύνη λειτούργησε. Ήμουν σίγουρος ότι ο γιος μου είναι αθώος, γιατί είμαστε πρώτα φίλοι και μετά πατέρας – γιος. Τον γιο μου τον έκανα όταν ήμουν 18.

Το μοναδικό πράγμα που γνωρίζω είναι ότι ο πεθερός του είναι καθαρός άνθρωπος. Του χρωστούσαν λεφτά. Μέσα από το γυμναστήριο γνώρισε αυτόν που είναι κατηγορούμενος αυτή τη στιγμή. Ίσως συνεννοήθηκαν να προσπαθήσει να πάρει χρήματα από τους ανθρώπους που είναι εμπλεκόμενοι.

Μου είπε ότι δεν είναι μπλεγμένος πουθενά. Ο Αλέξης είναι καθαρός τελείως. Όσοι τον γνωρίζουν πραγματικά τον αγαπούν και έχουν μείνει έκπληκτοι με αυτό που συνέβη. Πιστεύω ότι η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος.

Είναι πολύ εύκολο κάποιος να σε μπλέξει ή να σε κατηγορήσει για κάτι”.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Η εγκληματική οργάνωση, όπου εμπλέκεται και γιος του γνωστού τραγουδιστή, φέρεται να έχει συσταθεί τουλάχιστον από το 2006.

Σύμφωνα με την αστυνομία η εγκληματική οργάνωση είχε διαρκή δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό την διεύθυνση και εντολές 69χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προέβαιναν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους.
Σε βαρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιάσεις σε βάρος έξι ατόμων.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία και στο γραφείο του 69χρονου:
ένα μαχαίρι
το χρηματικό ποσό των -1.350- ευρώ
μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες

Στην οικία του 49χρονου:
ένα πιστόλι ρέπλικα
δέκα φυσίγγια κρότου
μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer )
ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ
ένα καπνογόνο
ένα μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών

Στην οικία του 46χρονου:
ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ
δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις