«Μου αρέσει να σπάω το κατεστημένο. Αλλά δεν μου αρέσει να το κάνω μόνο και μόνο για να το κάνω. Δεν μου αρέσει να προκαλώ μόνο και μόνο για να προκαλώ. Μου αρέσει να είμαι προκλητική. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να σκέφτονται. Μου αρέσει να αγγίζω τις καρδιές των ανθρώπων. Και αν μπορώ να κάνω αυτά τα τρία πράγματα ταυτόχρονα, τότε νιώθω ότι έχω καταφέρει κάτι».

Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, η Μαντόνα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Harper’s Bazaar, που φιλοξενείται στο εξώφυλλο Φεβρουαρίου, σηματοδοτώντας την 150η επέτειο της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιανουαρίου, ενώ η φωτογράφηση έγινε από το φωτογραφικό δίδυμο Luigi & Lango.

Η Μαντόνα απαντάει και στις κριτικές που δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας: «Έχω πάντα την αίσθηση του καταπιεσμένου. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι θα πουν: “Ω, αυτό είναι γελοίο να το λες εσύ. Είσαι μία eπιτυχημένη λευκή, πλούσια ποπ σταρ”, αλλά στη διάρκεια τής καριέρας μου έχω δεχτεί τόση λάσπη και η περισσότερη επειδή είμαι γυναίκα και αρνούμαι να ζήσω μία συμβατική ζωή».


Στην ηλικία των 58 ετών, ακόμη και μια βασίλισσα της ποπ όπως η Μαντόνα, που δεν έχει πλέον τίποτε να αποδείξει σε κανέναν, μπορεί να νιώθει καταπιεσμένη από τον περιρρέοντα (-)ισμό και από αυτούς που την επικρίνουν για το νεαρό της ηλικίας των εραστών της.

“Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι είμαι γυναίκα αλλά και γιατί αρνούμαι να κάνω μια καλά τακτοποιημένη ζωή. Έκανα μια ελάχιστα συμβατική οικογένεια”, εκτιμά η τραγουδίστρια πριν προσθέσει: “Είχα εραστές που ήταν νεότεροί μου κατά τρεις δεκαετίες. Αυτό ενοχλεί τον κόσμο. Έχω την εντύπωση ότι όλα όσα κάνω, κάνουν τον κόσμο να νιώθει πολύ άβολα”.

Αυτή που σημάδεψε το soundtrack της δεκαετίας του 1980 με το “Like a Virgin”, είχε τρυφερές σχέσεις με άνδρες νεότερούς της κατά 30 χρόνια και δεν το κρύβει. Πολύ πρόσφατα είχε σχέση με το μοντέλο από την Ακτή Ελεφαντοστού Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο, με τον γάλλο χορευτή Μπραχίμ Ζαϊμπά, με τον Ολλανδό Τίμορ Στέφενς.

Η Μαντόνα, που έχει τέσσερα παιδιά και παντρεύτηκε δύο φορές, δηλώνει επίσης ότι είναι θύμα (-)ισμού επειδή τη ρωτούν γιατί συνεχίζει να εργάζεται. “Πήγε κανείς να δει τον Πάμπλο Πικάσο λέγοντάς του: ‘λοιπόν, είσαι 80 χρονών, δεν νομίζεις ότι έχεις ζωγραφίσει αρκετούς πίνακες;’. ‘Οχι, έχω βαρεθεί την ερώτηση αυτή”.

Η τραγουδίστρια που έκανε παγκόσμια περιοδεία πέρυσι για να προωθήσει το τελευταίο της άλμπουμ “Rebel Heart”, το 2017 θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία “Loved” της οποίας έγραψε το σενάριο που είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του ‘Αντριου Σον Γκρίερ “The Impossible Lives of Greta Walls”.