Αντίδοτο στην έλλειψη αισθητικής και κινητήρια δύναμη δημιουργικότητας αποτελεί το Andydote Fashion Fair (AFF), που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της μόδας.

Το πρώτο βήμα μιας σειράς πρωτοβουλιών του AFF, είναι η διοργάνωση έκθεσης στον Πολυχώρο «Athinais» που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή 33 Ελλήνων δημιουργών υψηλής αισθητικής, οι οποίοι θα κάνουν τις «προτάσεις τους» στο κόσμημα, στα ρούχα, στα παπούτσια, στις τσάντες και στα αξεσουάρ.

Επιχειρηματίες, fashion bloggers, trend setters ,θα συναντηθούν με τους Έλληνες σχεδιαστές, θα συνεργαστούν, θα μάθουν τις «εμπνευσμένες ιστορίες τους» και θα μοιραστούν τα «μυστικά» τους.

Επειδή η μόδα δεν είναι μια ελιτίστικη υπόθεση που αφορά μόνον τους ανθρώπους που ασχολούνται μ’ αυτήν, αλλά αφορά τους πάντες, το AFF στις 22 Ιανουαρίου, θα ανοίξει τις «πόρτες» της έκθεσης και στο κοινό.

Το Andydote Fashion Fair, διοργανώνει η Αντιγόνη Βιντιάδη, που εδώ και χρόνια ασχολείται με την δημοσιογραφία, τις δημόσιες σχέσεις, τα social media και φυσικά τη μόδα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Αντιγόνη είναι ανήσυχο πνεύμα κι όταν είδε πως η δημοσιογραφία πλήττεται όλο και περισσότερο, άλλαξε ρότα κι είπε να ασχοληθεί με άλλες «κρυμμένες αγάπες», όπως συνηθίζει να λέει.

«Ξεκίνησα να αναζητώ τρόπους για να συνδυάσω δημιουργικά την δημοσιογραφία, την επικοινωνία και τη μόδα. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά πρέπει να είμαστε όσο γίνεται περισσότερο ευρηματικοί», λέει η Αντιγόνη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενη στο Andydote Fashion Fair η Αντιγόνη λέει ότι «από την εμπειρία μου στο χώρο του marketing και της μόδας διαπίστωσα την ανάγκη των Ελλήνων σχεδιαστών για τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών. Έτσι “γεννήθηκε” το Andydote Fashion Fair, με στόχο να ενσαρκώσει αυτό το όραμα. Bloggers, Trend Setters, επιχειρηματίες και καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα δύο φορές το χρόνο να γνωρίσουν περισσότερα από 50 ελληνικά σχεδιαστικά brands».

Η ποιότητα και η αυθεντικότητα των σχεδίων των δημιουργών ήταν και οι προϋποθέσεις με τις οποίες έγινε η επιλογή για την συμμετοχή τους στην έκθεση. «Οι εκθέτες που φιλοξενούμε επιμελούνται-σχεδιάζουν οι ίδιοι τις συλλογές τους στην Ελλάδα, με μοναδικό τρόπο, υψηλή αισθητική, αντισυμβατικό σχεδιασμό, δημιουργώντας συναρπαστικούς συνδυασμούς ύφους και μοτίβων. Στο Andydote fashion fair είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την αποδοχή και την συμμετοχή των σχεδιαστών .Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τη φιλοξενία όλων εκείνων των “εκλεκτών” Ελλήνων δημιουργών που μας ζητήθηκε», λέει στο Πρακτορείο η Αντιγόνη.

Και υπόσχεται ότι στην επόμενη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο «θα είναι όλοι εκεί».

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η διεύρυνση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της συνεργασίας των Ελλήνων σχεδιαστών για τη δημιουργία μιας «πλατφόρμας», στην οποία θα έχουν πρόσβαση σ’ ένα δίκτυο επικοινωνίας με όλους τους φορείς της μόδας, buyers, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και με τα ΜΜΕ.

Το AFF έχει σαν όραμα να εκπροσωπήσει τη δημιουργικότητα της ελληνικής μόδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις