Η αδελφή Lucia Caram, από τον Άγιο Δομίνικο 51 ετών, έβαλε φωτιά στην καθολική εκκλησία της Ισπανίας κάνοντας αναφορά στη (-)ουαλική ζωή του Ιωσήφ και της Μαρίας, ως ζευγάρι.

Μάλιστα, όλα αυτά τα είπε σε ένα talk-show, με μεγάλη θεαματικότητα, προκαλώντας σεισμό στα social media, όπου δεν έλειψαν αιτήματα αφορισμού της, ακόμα και απειλές κατά της ζωής της.

«Εάν κάποιος προσβλήθηκε του ζητώ συγγνώμη. Κι αν κάποιος δεν κατάλαβε το ύφος των λέξεων μου είμαι έτοιμη να κάνω διάλογο», τόνισε η Καράμ υπογραμμίζοντας ότι παραβλέπουν τη φράση της ότι «σύμφωνα με όλες τις πιθανότητες» η «Παρθένα Μαρία» είχε (-)ουαλικές σχέσεις με τον Ιωσήφ.

Πίσω από το σκάνδαλο -το οποίο έχει προκαλέσει δηλώσεις τής Αρχιεπισκοπής στην Καταλονία, ενώ το Βατικανό έχει ζητήσει εξηγήσεις – βρίσκεται η εκπομπή της τηλεόρασης Chester in love, ένα talk-show με μεγάλη απήχηση του ιδιωτικού καναλιού Cuatro που κατέχει το 8% της τηλεοπτικής αγοράς στην Ισπανία.

Τέλος Ιανουαρίου καλεσμένη στο πάνελ της εκπομπής να μιλήσει για την (-)ουαλικότητα ήταν η αδελφή Lucia Caram με τα μεγάλα γυαλιά, σήμα κατατεθέν και το πολύ συντηρητικό ντύσιμο, η οποία δεν δίστασε να δώσει τη δική της οπτική γωνία στο θέμα:

«Πιστεύω ότι η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ, με τον οποίο ήταν ένα φυσιολογικό ζευγάρι και είχε κατά πάσα πιθανότητα και (-)ουαλικές σχέσεις», είπε αφήνοντας όλους τους καλεσμένους άναυδους για την τοποθέτηση μιας μοναχής σε ένα θέμα ταμπού για την ιδιαίτερα καθολική κοινωνία της Ισπανίας.

Και συμπλήρωσε: «Το (-) είναι ένας καλός τρόπος να εκφρασθεί η αγάπη και τα συναισθήματα… η Εκκλησία το θεωρεί βρώμικο… αλλά πιστεύω ότι είναι ευλογία».

Γεννημένη στην Αργεντινή η Αδελφή Lucia Cara είναι υπεύθυνη ενός Ιδρύματος που βοηθά και ενισχύει 1.400 οικογένειες με μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Είναι πολύ γνωστή και αγαπητή στον κόσμο κυρίως στην Καταλονία και την προσκαλούν σε όλα τα debate και εκπομπές της τηλεόρασης, καθώς θεωρείται πολύ δημοφιλής. Μάλιστα πολλοί την αποκαλούν η αδελφή -Twitt από τις πολλές παρεμβάσεις της μέσω του Twitter, όπου την ακολουθούν πάνω από 800.000 άτομα.

Μάλιστα χθες βράδυ δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμη και στην ήττα της Ομάδας της Μπαρτσελόνας με 4-0 από την Παρί Σαν Ζερμέν λέγοντας ότι χάθηκε μια μάχη και όχι ο πόλεμος ζητώντας από τους οπαδούς της Μπάρτσα να κάνουν κουράγιο!!!

Το θέμα σήμερα αναδεικνύει ο ανταποκριτής της γαλλικής Liberation στην Μαδρίτη.