Γιατί να βλέπετε, μόνον, τις selfies σας στο κινητό σας; Ή, άλλες φωτογραφίες, για παράδειγμα την προτίμηση της καρδιάς σας, το μικρούλι σας ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα;

Γιατί να μην τις πιείτε (στην κυριολεξία); Ξεχνάτε την έκφραση θαυμασμού για μια όμορφη γυναίκα «να την πιεις στο ποτήρι»; Ε, τώρα μπορείτε να την πιείτε, αν και όχι στο ποτήρι αλλά σίγουρα στο φλιτζάνι του καπουτσίνο σας. Την φωτογραφία της, πάντα. Και τις δικές σας.

Υπάρχει μια μηχανή, που ακούει στο όνομα Ripple Maker, και η οποία θα καταστήσει το επάγγελμα του καλλιτέχνη μπαρίστα-καφετζή παρωχημένο, σε λίγο καιρό. Δεν θα χρειάζεται να πηγαίνετε στο τοπικό χίπστερ μπαρ για να απολαύσουν οι οφθαλμοί σας έναν αρτίστικο αφρό στον καφέ σας.

Το Ripple Maker λειτουργεί, κατά βάση, ως εκτυπωτής. Αποτυπώνει τη φωτογραφία της προτίμησής σας στον αφρό του καφέ σας. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό σας, φυσικά. Ο «Κατασκευαστής Κυματισμών» ανακαλεί τις εικόνες που στέλνετε μέσω της app και τις «τυπώνει» στον αφρό του καφέ, χρησιμοποιώντας σκόνη κόκκων καφέ τα οποία δεν χαλούν την υφή του αφρού.

Άρα, αντλήστε από την αποθήκη των selfies σας (ή βγάλτε μία καινούργια, επί τόπου), ανασκαλέψτε τις δεξαμενές φωτογραφιών που έχετε αποθηκεύσει στο λογαριασμό σας στο fb ή καταφύγετε στην τεράστια βάση δεδομένων με εικόνες του ίδιου του Ripple Maker… και πιείτε την επιλογή σας, στο φλιτζάνι.

Βασίλης Τσεκούρας (ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις