Τα πάντα για το ρεπορτάζ και ποιος είπε ότι η δημοσιογραφία είναι εύκολο επάγγελμα; Σοκ έχει προκαλέσει μια εκπομπή του Reza Aslan στο CNN όπου ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής έφαγε μερικές μπουκιές από ανθρώπινο εγκέφαλο και ήπιε ένα αλκοολικό ποτό μέσα από ανθρώπινο κρανίο, στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για μία ινδουιστική σέκτα, της οποίας τα μέλη επιδίδονται σε κανιβαλισμό.

Το επεισόδιο της σειράς «Believer with Reza Aslan», που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή, τάραξε τους τηλεθεατές και προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση πολλών Ινδουιστών στην Αμερική.

Ο 44χρονος Aslan ήρθε σε επαφή με μέλη της θρησκευτικής σέκτας Aghori στην ιερή ινδουιστική πόλη Βαρανάσι, και προσκλήθηκε σε τελετουργικό δείπνο. Στην αρχή, άπλωσαν στο πρόσωπο του παρουσιαστή στάχτη από αποτεφρωμένο άνθρωπο. Σε ένα σημείο μάλιστα, ο γκουρού της σέχτας έγινε έξαλλος με τον Aslan και άρχισε να του φωνάζει «θα σου κόψω το κεφάλι αν συνεχίζεις να μιλάς τόσο πολύ».

Ο γκουρού άρχισε να τρώει ένα κομμάτι από ανθρώπινο εγκέφαλο, πριν το προτείνει και στον παρουσιαστή, ενώ εκείνος απάντησε πως μάλλον πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. Τα μέλη της φυλής Aghori είναι λάτρεις του θεού Σίβα και πιστεύουν πως τίποτα δεν μπορεί να μολύνει το ανθρώπινο σώμα.

Ωστόσο οι πεποιθήσεις και οι πρακτικές τους απορρίπτονται από τους ορθόδοξους Ινδουιστές.

Η Tulsi Gabbard, μοναδική Ινδουίστρια του Κογκρέσου έγραψε φανερά ενοχλημένη στο Twitter: «Νιώθω πολύ ενοχλημένη που το CNN χρησιμοποιεί την δύναμη και την επιρροή του για να αυξάνει τις παρανοήσεις που επικρατούν και τον αντίστοιχο φόβο σχετικά με τον Ινδουισμό», και πρόσθεσε «Ο Aslan προφανώς έψαχνε παράλογους τρόπους για να εντυπωσιάσει για να περιγράψει τον Ινδουισμό. Ο Aslan και το CNN δεν έριξαν απλώς φως σε μια φυλή περιπλανώμενων ασκητών για να παράξουν σοκαριστικά στιγμιότυπα – σαν να τον ξεναγούσαν σε ζωολογικό κήπο – αλλά επανέλαβαν λανθασμένα στερεότυπα σχετικά με τις κάστες, το κάρμα και την μετενσάρκωση για τα οποία οι Ινδουιστές μάχονται ακούραστα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις