Ο περασμένος Ιανουάριος ήταν ο μήνας ψηφοφορίας «Monopoly token madness»: Οι λάτρεις του παιχνιδιού, σε όλον τον κόσμο, κλήθηκαν να ψηφίσουν ποια από τα παλιά πιόνια θα μπουν για πάντα στο ντουλάπι των αναμνήσεων και ποια από τα καινούργια πρωτότυπα θα υιοθετηθούν.

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν η αποπομπή του εμβληματικού χειράμαξου, της δαχτυλήθρας και της μπότας από τα οκτώ, συνολικά, πιόνια του επιτραπέζιου. Οι ψηφίσαντες επιβράβευσαν έναν Τυρρανόσαυρο Rex, έναν πιγκουίνο κι ένα σαν παπάκι από πλαστικό, παιχνιδάκι σε μπανιάρισμα μικρού.

Τα 4,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι – ήταν η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, συμμετοχή στην ιστορία της «Μονόπολης» – είχαν να επιλέξουν από 56 καινούργια πρωτότυπα. Υπήρχαν διάφορα «σύγχρονα» (θα τα λέγαμε): ένα emoji που κλείνει το μάτι, ένα thumps up. Αλλά την προτίμηση των φανατικών οπαδών κέρδισαν ως επί το πλείστον τα πιο παραδοσιακά πιόνια.

Αποφάσισαν να περισώσουν το κλασικό αυτοκίνητο, το ημίψηλο, τη γάτα, το πολεμικό πλοίο. Και το σκωτσέζικο τεριέ – το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’50 – ψηφίστηκε ως το πιο δημοφιλές πιόνι. Δεύτερο ήταν ο Τυρρανόσαυρος Rex.

Το φθινόπωρο, οι λάτρεις της «Μονόπολης» θα βρουν στα καταστήματα το επιτραπέζιο με την καινούργια σειρά πιονιών. Αλλά οι φανατικοί fans μπορούν από τώρα να αγοράσουν μια special edition, που περιλαμβάνει και τα οκτώ παραδοσιακά πιόνια και οκτώ από τα καινούργια πρωτότυπα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Μονόπολη» αποφάσισε ν’ αλλάξει τα πιόνια της: το 2013, το εμβληματικό σίδερο σιδερώματος αντικαταστάθηκε από μια γάτα. Όπως και νά ‘χει πάντως, οι φίλοι της παράδοσης μπορούν να χαίρονται που, αυτή τη φορά, δεν τα κατάφερε ούτε το πιόνι hastag, ούτε το πιόνι PC.Βασίλης Τσεκούρας (ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις