Έξι άτομα συνολικά κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη Γαλλία για τη δημοσίευση γυμνόστηθων φωτογραφιών της δούκισσας του Κέιμπριτζ στο περιοδικό «Closer». Οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από παπαράτσι κατά τη διάρκεια διακοπών της Κέιτ και του πρίγκιπα Ουίλιαμ το 2012.

Στη συνέχεια, οι γυμνόστηθες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Closer» της Γαλλίας, και άλλες που δεν έδειχναν γυμνό στην εφημερίδα «La Provence».

Ο εισαγγελέας ζήτησε από την έδρα να επιβληθούν αυστηρές ποινές, ενώ ο δικηγόρος του πριγκιπικού ζεύγους έκανε λόγο για «ανεπανόρθωτες ζημίες».

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει δηλώσει ότι η δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών της συζύγου του ήταν πολύ περισσότερο οδυνηρές δεδομένου του τρόπου που έφυγε από τη ζωή η μητέρα του.

Το ζεύγος δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά ο δικηγόρος του διάβασε γραπτή δήλωση του διαδόχου. «Η γυναίκα μου και εγώ πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάμε διακοπές στη Γαλλία σε μία απομονωμένη βίλα η οποία ανήκει σε μέλος της οικογένειάς μου και να απολαύσουμε τις ιδιωτικές στιγμές μας. Γνωρίζουμε τη Γαλλία και οι Γάλλοι γνωρίζουν ποιοι είμαστε. Πιστεύουμε ότι σέβονται την ιδιωτικότητα και ιδιαίτερα των φιλοξενούμενων τους. Ο υπόγειος τρόπος με τον οποίο τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες μας σόκαρε γιατί παραβίασε την ιδιωτική μας ζωή».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 4 Ιουλίου.

Φ. Δουλγκέρη (ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις