Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, μέχρι τώρα η πιο γνωστή από τους καλλιτέχνες που είχαν αποχωρήσει από τη διαδικτυακή μουσική πλατφόρμα Spotify κατηγορώντας την ότι με τη δωρεάν παροχή των τραγουδιών τους υποτιμά τη δουλειά των καλλιτεχνών, τερμάτισε το μποϊκοτάζ της.

Όλοι οι δίσκοι της 27χρονης τραγουδίστριας, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου της πολύ πετυχημένου άλμπουμ “1989”, ακούγονται πλέον στο Spotify από σήμερα.

Ο ατζέντης της εξήγησε ότι η επιστροφή αυτή και η παρουσία στην πρώτη διαδικτυακή υπηρεσία ροής μουσικής για πρώτη φορά του “1989” που η τραγουδίστρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας είχε αρνηθεί να συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του το 2014, γιορτάζει τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις του δίσκου παγκοσμίως και τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις του στις ΗΠΑ.

Η Τέιλορ Σουίφτ και αρκετοί ακόμη μουσικοί και τραγουδιστές κατηγορούν το Spotify ότι με τη δωρεάν μουσική υπηρεσία του, που χρηματοδοτείται από τις διαφημίσεις, υποτιμά το έργο τους. Διάφορες συμφωνίες επιτεύχθηκαν τους τελευταίους μήνες και ο αριθμός των τραγουδιστών που εξακολουθεί να μποϊκοτάρει την πλατφόρμα αυτή έχει σιγά σιγά περιοριστεί.

Το Spotify ανακοίνωσε ότι πλήρωσε 5 δισεκ. δολάρια σε δικαιώματα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού πηγαίνει στους “μεγάλους” που εκδίδουν τους δίσκους και όχι στους καλλιτέχνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις