Ο διάσημος φωτογράφος μόδας Μάριο Τεστίνο τιμήθηκε από τη Γαλλία με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη γενέτειρά του, τη Λίμα του Περού, για την προσφορά του στον πολιτισμό κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του και για το φιλανθρωπικό του έργο μέσω του πολιτιστικού του ιδρύματος στο Περού, του Museo MATE.

Η παρασημοφόρησή του έγινε το βράδυ της Τρίτης στη γαλλική πρεσβεία στη Λίμα από τον πρεσβευτή Φαμπρίς Μοριές, σε μια τελετή που παρακολούθησαν στενοί φίλοι και η οικογένεια του Τεστίνο.

“Η Γαλλία έχει τη χαρά να δείξει την αναγνώρισή της προς ένα πρόσωπο το οποίο παρότι ζει κάτω από τη λάμψη, συμβάλλει στην ανάπτυξη των νεαρών Περουβιανών και στην εκτίμηση της τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας τους”, δήλωσε ο πρεσβευτής.

Ο 62χρονος Τεστίνο εργάστηκε για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, κυρίως για τη βρετανική έκδοση του Vogue.

Ο ίδιος είχε αναφέρει παλαιότερα τους λόγους για τους οποίους τρέφει μεγάλη αγάπη για τη Γαλλία. “Βρήκα το στιλ μου δουλεύοντας μαζί με την Καρίν Ρόιτφλντ, αρχικά για τη γαλλική έκδοση του περιοδικού “Glamour”, στη συνέχεια για το γαλλικό Vogue. Η Καρίν με προέτρεψε να συνεχίσω στην τάση “Νότια Αμερική” που είχα αναπτύξει κάνοντας γυμνό και μου πρότεινε να το εφαρμόσω στη δουλειά μου στη μόδα. Τότε δούλευα με γαλλική ομάδα, τον Τομ Πεσέ για το μακιγιάζ και τον Μαρκ Λοπέζ για τις κομμώσεις. Με συντρόφευσαν σε όλη αυτή την περίοδο της δεκαετίας του 1990, αυτή ήταν η χρυσή εποχή της καριέρας, τότε έγινα γνωστός φωτογράφος”.

Πηγή: Paris Match, vogue.co.uk

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις