Εκατοντάδες Νορβηγοί έβαλαν το χέρι στην τσέπη για την επισκευή ενός μεγάλου και ασυνήθιστου βράχου, σε σχήμα φαλλού που διαμέλισαν άγνωστοι.

Προεξοχή που έμελλε να γίνει τουριστική ατραξιόν, γνωστή ως “Trollpikken” –ο φαλλός του γίγαντασύμφωνα με την πιο κατά το δυνατόν συνετή μετάφραση– διαμελίστηκε: περαστικοί βρήκαν τον “trollpikken” να κείτεται στους πρόποδες του βράχου πάνω στον οποίο βρισκόταν μέχρι πρότινος, στο ‘Εγκερσουντ, νότια του Σταβάνγκερ, στους λόφους της νοτιοδυτικής ακτής της Νορβηγίας.

Ίχνη τρυπήματος με τρυπάνι στον βράχο
δείχνουν ότι ο γεωλογικός σχηματισμός βεβηλώθηκε σκόπιμα το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dalane Tidende, “κάποιος” άνοιξε τις τρύπες στη βάση του “Trollpikken”, με αποτέλεσμα να κοπεί όλος ο βράχος. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα και οι δράστες, αν συλληφθούν, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έξι ετών για περιβαλλοντικό βανδαλισμό.

Για την περισυλλογή των κομματιών, ένας τοπικός επιχειρηματίας άρχισε εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων σε ιστοσελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο γενναιόδωροι δωρητές ανταποκρίθηκαν σήμερα το πρωί στην έκκλησή του: “Ομάδα για την ανόρθωση του πέους του γίγαντα”, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 160.000 κορώνες (σχεδόν 17.000 ευρώ).

Πηγή: AFP, με πληροφορίες από Dalane Tidende

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις