Έκκληση για ενότητα απηύθυναν τέσσερις Βρετανοί προς την χώρα τους που παραμένει διχασμένη μετά την απόφαση των πολιτών της υπέρ του Brexit.

Οι ριψοκίνδυνοι αθλητές αποφάσισαν να πηδήξουν από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο και… ολόγυμνοι με στόχο να κάνουν τους συμπατριώτες τους να ευθυμήσουν αλλά και να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ. Εκείνο για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο χωρίς κανένα απολύτως ρούχο.

Ο Πιτ Σέργουντ-Σμιθ, ο Γκάρι Λίνκον-Χόουπ, ο Πιτ Τσικ και ο Όλι Έιλοτ πήδηξαν χθες από ύψος 22.400 ποδών κι ενώ το αεροσκάφος τους πετούσε πάνω από μια παραλία της Κένυας.

Ήθελαν να πετύχουν το παγκόσμιο ρεκόρ για ελεύθερη πτώση χωρίς ρούχα από το μεγαλύτερο ύψος που έχει ποτέ επιχειρηθεί. Επιπλέον, στόχευαν να στείλουν μήνυμα ενότητας προς τους Βρετανούς πολίτες.

«Δεν στηρίζουμε κανένα πολιτικό κόμμα, θέλουμε απλά να ενισχύσουμε τη θετική διάσταση του ότι είμαστε Βρετανοί και οι πολίτες της Βρετανίας είναι γνωστό ότι επιχειρούν ανόητα πράγματα, ειδικά αφού επισκεφθούν μια παμπ» δήλωσε ο 43χρονος Σέργουντ Σμιθ, από τη Σκωτία.

«Αγγλία, Ιρλανδία, Ουαλία, Σκωτία- όλοι είμαστε καλύτερα όταν είμαστε ενωμένοι».

Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ την 23η Ιουνίου του 2016. Ο σχεδιασμός για το παράτολμο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από έξι μήνες.

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επισημαίνει ότι η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο χωρίς ρούχα δεν βρίσκεται μεταξύ των κατηγοριών που καταγράφει, αλλά ο Τζεφ Ντόουσον, ο ιδρυτής της αμερικανικής Εταιρείας για την προώθηση της γυμνής ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο, λέει πως ο ίδιος γνωρίζει πως το σχετικό ρεκόρ ανέρχεται σε 18.000 πόδια.

Ο Τσικ, ένας 39χρονος σχεδιαστής ιστοσελίδων και φωτογράφος από το Λονδίνο συμπλήρωσε ότι πήδηξε επίσης για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του Πατ Τσικ, ο οποίος συχνά φρόντιζε τον κήπο του και έκανε δουλειές γυμνός προτού πεθάνει από καρκίνο πριν από 10 χρόνια.

«Εκείνος έλεγε πάντα, “κάνε επικίνδυνα πράγματα με προσοχή”», περιέγραψε ο Τσικ.

Ο Λίνκολν-Χόουπ, που υπηρέτησε στο επίλεκτο Σώμα Αλεξιπτωτιστών του βρετανικού στρατού, είναι το μοναδικό μέλος της ομάδας που έχει ξανακάνει ελεύθερη πτώση γυμνός, ελπίζοντας εκείνη την εποχή να καταρρίψει το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων που επιχειρούν ελεύθερη πτώση χωρίς ρούχα. Στα 16 του, για λίγο δεν το κατάφεραν και εκείνος έσπασε το πόδι του.

Ο καθηγητής μαθηματικών Όλι Έιλοτ, 33 ετών, εντάχθηκε στην ομάδα την τελευταία στιγμή αφού συνάντησε τους άλλους 3 τυχαία στην παραλία, μια ημέρα πριν.

«Οι Βρετανοί θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα σεμνότυφοι. Στην πραγματικότητα δεν είμαστε» επισήμανε ο ίδιος.

Μια άλλη ομάδα περίμενε τους γυμνούς αλεξιπτωτιστές στην παραλία. Προκειμένου να τους βοηθήσει να καλύψουν τη γύμνια τους αμέσως μετά την προσγείωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις