Ο γαλλικός κολοσσός των καλλυντικών L’Oreal απέλυσε το πρώτο διαφυλικό μοντέλο που θα εμφανιζόταν σε μια διαφημιστική εκστρατεία στη Βρετανία, αφού χαρακτήρισε “ρατσιστές” όλους τους λευκούς.
Η Μανρό Μπέργκντοφ είχε ανακοινώσει στις 27 Αυγούστου, στη σελίδα της στο Facebook, ότι θα ήταν το πρόσωπο της νέας διαφημιστικής εκστρατείας της L’Oreal που θα τιμούσε τη διαφορετικότητα. 
Σε άλλο μήνυμά της, που σήμερα φαίνεται ότι έχει διαγραφεί, η Μπέργκντορφ έγραψε, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail: “Ειλικρινά, δεν έχω την ενέργεια για να μιλήσω άλλο για τη ρατσιστική βία των λευκών. Ναι, ΟΛΩΝ των λευκών”.
Η γαλλική εταιρεία ανέφερε μέσω του Twitter ότι αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με την Μπέργκντορφ. “Η L’Oreal προωθεί τη διαφορετικότητα. Τα σχόλια της Μανρό Μπέργκντορφ έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες μας και επομένως αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασία μας μαζί της”, τόνισε.
Το μοντέλο στη συνέχεια στράφηκε εναντίον της βρετανικής εφημερίδας και προσπάθησε να υπερασπιστεί τα σχόλια που έκανε: όπως υποστηρίζει, αντέδρασε μ’ αυτόν τον τρόπο στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ.
“Όταν δήλωσα ότι όλοι οι λευκοί είναι ρατσιστές, αναφερόμουν στο γεγονός ότι η δυτική κοινωνία στο σύνολό της είναι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ριζωμένο στη λευκή υπεροχή – σχεδιασμένο ώστε να ωφελεί, να δίνει πλεονέκτημα και να προστατεύει τους λευκούς ανθρώπους πριν από οποιονδήποτε άλλον άλλης φυλής”, εξήγησε.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις