Είναι γεγονός ότι λόγω των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016, τα αξεσουάρ έγιναν πιο… πολιτικά.
Έτσι ακόμα και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το βλέπουμε αυτό ακόμα πιο έντονα. Όταν οι σχεδιαστές μόδας θα δείξουν τις κολεξιόν τους για την Άνοιξη του 2018, πολλοί από τους παρευρισκόμενους θα φέρουν επάνω τους μπλε κορδέλα για να ευαισθητοποιήσουν τους πάντες όσον αφορά την American Civil Liberties Union (ACLU).
 
Η πρωτοβουλία, με την επωνυμία «Fashion for ACLU» οργανώνεται από την Ένωση Σχεδιαστών Μόδας Αμερικής, αποσκοπώντας στο να πάρει θέση ενάντια στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, που είναι όλο και πιο έντονη επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.
 
«Θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και όχι στο περιθώριο για να αγωνιστούμε με γενναιότητα, με σκοπό να προστατεύσουμε τα πολύτιμα δικαιώματα και ελευθερίες μας, κάτι το οποίο έχει πάρει εκ νέου χαρακτήρα επείγοντος μετά τα σπαραξικάρδια γεγονότα της Σάρλοτσβιλ» τόνισε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας Αμερικής, Στέφεν Κλομπ.
 
«Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε έμπρακτα συγκεκριμένες ενέργειες που θα πάνε, με ουσιαστικό τρόπο, μπροστά τη χώρα μας. Η ACLU κάνει αυτή την αποφασιστικής σημασίας δουλειά» πρόσθεσε.
 
Δεν θα είναι μόνον η Ένωση Σχεδιαστών αυτή που θα υποστηρίξει την ACLU. Το ίδιο θα κάνουν και δεκάδες σχεδιαστές μόδας, όπως οι Adam Selman, Alice + Olivia, Derek Lam, Diane von Furstenberg, Everlane, Monse, Narciso Rodriguez, Opening Ceremony, Prabal Gurung, Public School, Trace Reese και άλλοι. Θα μοιράζουν μπλε κορδέλες στα show τους στις οποίες θα αναγράφεται: «Μόδα για την Αμερικανική Ένωση για τις Ατομικές Ελευθερίες».
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις